google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Rammelaar Cactus handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Een kraamcadeautje voor Noud, deze gehaakte rammelaar Cactus met houten ring waar een klein rustig belletje in zit. Deze rammelaar ook een deel in de auto op weg naar Rotterdam gehaakt. (ja ja ik was bijrijder ;-) en omdat het een leuk, lief en grappig cadeautje is voor een pasgeboren baby heb ik het patroon opgeschreven.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor de rammelaar Cactus:

 • 2 bolletjes grijs katoen (uit pakket yarn van Action)

 • 1 bolletje blauw katoen (uit pakket yarn van Action)

 • haaknaald 3

 • schaar

 • belletje

 • stopnaald

 • houten ring

 • vulling

Gebruikte steken:

 • losse

 • halve vaste

 • vaste

Hoe haak je de rammelaar Cactus: Cactus met lus haak 1 x Start met 11 lossen met donkergrijs Toer 1: sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 10 vasten Toer 2 t/m 10: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 11: je gaat meerderen (voor de eerste zijscheut), haak 6 lossen, sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 15 vasten Toer 12: haak 1 keerlosse, haak 15 vasten

Haak de eerste zijscheut verder:

Toer 13 t/m 17: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Toer 18: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over en haak 3 vasten (minder 2 vasten) Toer 19 en 20: haak 1 keerlosse, haak 3 vasten Eerste scheut is klaar, ga nu verder met de cactus. Toer 13 t/m 16: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 17: je gaat meerderen (de tweede zijscheut), haak 6 lossen, sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 15 vasten Toer 18: haak 1 keerlosse, haak 15 vasten Haak de tweede zijscheut verder: Toer 19 t/m 25: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Toer 26: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over en haak 3 vasten (minder 2 vasten) Toer 27: haak 1 keerlosse, haak 2 vasten Tweede scheut is klaar, ga nu verder met de cactus Toer 19 t/m 28: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 29: haak 1 keerlosse, haak 8 vasten (je mindert 2 vasten) Toer 30: haak 1 keerlosse, haak 6 vasten (je mindert 2 vasten) Toer 31: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten (je mindert 1 vasten) De lus om de ring: Toer 32 t/m 39: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Sla de lus om de ring en haak de lus vast met 5 halve vasten.

Cactus zonder lus haak 1 x

Start met 11 lossen met donkergrijs Toer 1: sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 10 vasten Toer 2 t/m 10: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 11: je gaat meerderen (voor de eerste zijscheut), haak 6 lossen, sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 15 vasten Toer 12: haak 1 keerlosse, haak 15 vasten Haak de eerste zijscheut verder: Toer 13 t/m 17: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Toer 18: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over en haak 3 vasten (minder 2 vasten) Toer 19 en 20: haak 1 keerlosse, haak 3 vasten Eerste scheut is klaar, ga nu verder met de cactus Toer 13 t/m 16: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 17: je gaat meerderen (de tweede zijscheut), haak 6 lossen, sla eerste losse over (de keerlosse) en haak 15 vasten Toer 18: haak 1 keerlosse, haak 15 vasten Haak de tweede zijscheut verder: Toer 19 t/m 25: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Toer 26: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over en haak 3 vasten (minder 2 vasten) Toer 27: haak 1 keerlosse, haak 2 vasten Tweede scheut is klaar, ga nu verder met de cactus Toer 19 t/m 28: haak 1 keerlosse, haak 10 vasten Toer 29: haak 1 keerlosse, haak 8 vasten (je mindert 2 vasten) Toer 30: haak 1 keerlosse, haak 6 vasten (je mindert 2 vasten) Toer 31: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten (je mindert 1 vasten)

In elkaar zetten van de Cactus:

 • Naai met een stopnaald de blauwe kruisjes op de twee buitenkanten van de Cactus.

 • Leg de binnenkanten op elkaar, start aan de rechteronderkant en haak de twee delen aan elkaar met vasten. Bij de zijscheuten, vul je ze als ze bijna omgehaakt zijn want anders is dit erg moeilijk als je dat als laatste doet. Haak 5 halve vasten bij de bovenkant. Haak verder met vasten. Laat de onderkant open.

 • Vul de Cactus tot halverwege, stop het belletje erin en vul de Cactus verder op.

 • Haak de onderkant dicht, draai de Cactus en haak aan de 'achterkant' in elke vaste een halve vaste. Dit geeft een mooi contour om de Cactus.

De rammelaar Cactus is af, veel plezier met haken en met het geven als cadeautje.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


1.981 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page