google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Hanging basket handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Altijd makkelijk en snel klaar zo'n gehaakte basket om dingetjes in op te bergen. Ik gebruik hem in onze caravan als wc rol houder maar je kan er natuurlijk ook speelgoed, shawls of iets dergelijks in opbergen. De basket heb ik in een avondje gehaakt.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor een hanging basket?

  • 2 blauwe bollen Extra large van Action

  • haaknaald 10

  • stopnaald

  • schaar

Hoe haak je een hanging basket

Start met een magische ring,

Toer 1: haak daarin 3 lossen (eerste stokje) en 13 stokjes, eindig vast met een halve vaste in de derde losse, trek de begindraad strak tot een rondje (totaal 14 steken)

Toer 2: haak 3 lossen en in ieder stokje haak je twee stokjes, eindig met een halve in de derde losse (totaal 28 stokjes)

Toer 3: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 1 stokje in eerste steek, *haak 1 stokje, haak twee stokjes in zelfde steek*, herhaal * dus je meerdert in totaal 14 stokjes, eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 42 steken)

Toer 4: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 1 stokje in eerste steek, *haak 1 stokje, haak 1 stokje, haak twee stokjes in zelfde steek*, herhaal * dus je meerdert in totaal 14 stokjes , eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 56 steken)

Toer 5: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 1 stokje in eerste steek, *haak 6 stokjes, haak twee stokjes in zelfde steek* meerder dus iedere zevende stokje, je meerdert in totaal 7 steken, eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 63 steken)

Toer 6: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 4 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, haak 9 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, haak 9 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, 10 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, haak 9 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, haak 9 stokjes, haak 2 stokjes in dezelfde steek, haak 6 stokjes, eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 69 steken)

Toer 7 t/m 10: haak 69 stokjes

Toer 11: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 28 stokjes, nu ga je minderen, haak in de volgende steek, 2 stokjes samen, haak 8 stokjes, nu ga je weer 1 minderen door 2 stokjes samen te haken, haak 28 stokjes, eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 67 steken) Toer 12: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 24 stokjes, nu ga je minderen, haak in de volgende steek, 2 stokjes samen, haak 5 stokjes, nu ga je weer 1 minderen door 2 stokjes samen te haken, haak 4 stokjes, weer 1 minderen door 2 stokjes samen te haken, haak 27 stokjes, eindig vast met een halve vaste in de derde losse (totaal 64 steken) haak 10 lossen (of zolang als je de ophanglus wilt hebben), maak met een halve vaste vast waar je ook begonnen bent (het haakje)

Toer 13: haak in iedere steek een halve vaste (totaal 64 halve vasten)

Toer 14: haak 20 halve vaste, sla 1 halve vaste over (1 minderen), haak 22 halve vasten, sla 1 halve vaste over (1 minderen), haak 20 halve vasten (totaal 62 halve vasten)

De basket is af, hecht de draden af

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

15.262 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page