• Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • juf Sas

Flip flops Retro handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Na de Summer en de Flower flipflops, nu de Retro versie. Over de top, beetje Ibiza/Bohemian style teenslippers. In 10 stappen leg ik het uit hoe je deze eigen gehaakte teenslippers maakt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor Flipflops Retro:

 • Blauwe teenslippers van de Zeeman €1,29 (daar knip je de bandjes van af)

 • 6 knoopjes

 • Snoer houten kralen van de Action

 • Pakket kleine bolletjes katoen Action

 • Bedels van de Action (ik heb hartjes en sterretjes gebruikt)

 • 8 veertjes van de Action

 • Snoer met kralen en touw van de Action

 • Haaknaald 3

 • Stopnaalden klein en groot

 • Schaar

Gebruikte steken:

 • Losse

 • Halve vaste

 • Vaste

 • Stokjes

Hoe maak je de Flipflops Retro

Stap 1:

Haak 4 losse en maak er een ring van door te sluiten met een halve vaste. Haak 6 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 3 stokjes in de ring, haak 3 losse, haak 3 stokjes in de ring, haak 2 stokjes in de ring en sluit op de derde losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start) een halve vaste, je sluit de ring (in totaal 18 steken)

Stap 2:

Haak 6 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit wordt een punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit wordt een punt, haak 1 losse, haak 2 stokjes in de onderste 3 losse en sluit op de derde losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start). Ook dit wordt een punt, je hebt als het goed is nu 3 punten, je sluit de ring met een halve vaste (in totaal 30 steken).

Stap 3:

Haak 6 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 2 stokjes in de onderste 3 losse en sluit op de derde losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start). Ook dit is de derde punt, je sluit de ring met een halve vaste (in totaal 42 steken)

Stap 4:

Haak 6 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om onderste losse, haak 1 losse, haak 2 stokjes in de onderste 3 losse en sluit op de derde losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start). Dit is de derde punt, je sluit de ring met een halve vaste (in totaal 54 steken).

Stap 5:

Haak 6 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 3 stokjes om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 3 stokjes om onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om onderste losse, haak 1 losse, haak 3 stokjes om de onderste losse, haak 1 losse, haak 2 stokjes in de onderste 3 losse en sluit op de derde losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start). Dit is de derde punt, je sluit de ring met een halve vaste (in totaal 66 steken).

Stap 6:

Haak 5 lossen (eerste 3 zijn 1 stokje), haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de 3 lossen, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, 1 stokje, 1 vaste om de 3 lossen, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, 1 stokje, 1 vaste om de 3 lossen, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste 3 lossen, haak 3 lossen, haak haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om dezelfde onderste 3 lossen (dit is de punt), haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om onderste losse, haak 1 losse, 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje, 1 vaste om de onderste losse, haak 1 losse, haak 1 vaste, 1 stokje in de onderste 3 losse en sluit op de tweede losse van de eerste gehaakte lossen (waar je mee start). Dit is de derde punt, je sluit de ring met een halve vaste (in totaal 78 steken).

Stap 7:

Haak 7 lossen om de 3 lossen van 1 punt. Zet deze 7 lossen vast met een knoop aan de onderkant. Hecht de draad goed stevig af.

Stap 8: het bandje voor de grote teen

Start: haak 18 lossen,

Toer 1: sla de eerste keerlosse over, haak 17 vasten in de 17 lossen met 1 kleur

Toer 2: hecht aan met een nieuwe kleur, haak 1 losse en dan 17 vasten in onderstaande vasten

Toer 3: hecht aan met een nieuwe kleur, haak 1 losse en dan 17 vasten in onderstaande vasten

Zet dit bandje vast aan de 7 lossen van stap 7.

Stap 9:

Start met 10 lossen en sluit de ring met een halve vaste.

Toer 1: haak 1 losse, haak 10 vasten in de 10 lossen met 1 kleur,

Toer 2: draai je haakwerk, hecht aan met een nieuwe kleur, haak 1 losse en dan 10 vasten in onderstaande vasten

Zet deze gehaakte rondjes vast met een knoop aan de onderkant. Hecht de draad goed stevig af