google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Een woondeken van lontwol gebreid zonder breinaalden handmade by juf Sas


Een vrije dag, slecht weer en 3 kilo lontwol in huis. Een mooie dag dus om te gaan proberen of het lukt om te breien zonder breinaalden.

De IJslandse lontwol heb ik bij KreaGeja Wolatelier besteld. Het is niet echt goedkoop maar deze woondekens zijn in de winkel helemaal niet te betalen. Ik was voor 3 kilo lontwol €54,- kwijt. Voor de rest heb je niks nodig.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

1. Je zet 20 steken op, op je arm. Ik heb nu een vrij brede deken die je ook om je heen kan slaan.

2. Je haalt de steken van je arm en legt ze op tafel. Nu haal je de draad steek voor steek door. Goed blijven tellen dat je er steeds 20 breit.

3. Je gaat door tot je wol bijna op is

4. Hecht de 20 steken af

5. Werk de twee draden af door ze tussen de steken te vlechten

In dit filmpje laat ik zien hoe ik de deken heb gebreid zonder breinaalden.

Je zelfgemaakte woondeken is af. In anderhalf uur tijd had ik het voor elkaar. Het is snel en makkelijk en geeft een geweldig effect in je kamer. Afmetingen van de plaid zijn 1.60 m bij 1.05 m.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als een tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

3.188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page