google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
Juf Sas en het onderwijs

Van peuterjuf, naar kleuterjuf en juf van groep 7/8

 

In Stavenisse ben ik als invaljuf van 't Stavertje begonnen. Af en toe verving ik juf Conny of juf Lia. Toen Conny afscheid nam, mocht ik haar plaats overnemen en werd ik vaste peuterjuf. Dit smaakte naar meer en op advies van Gerrit Coldeweijer, mijn latere directeur, ben ik gestart met de digipabo bij InHolland. De opleiding verliep prima, ik kon het verkorte traject volgen en tijdens mijn opleiding nam ik afscheid van 't Stavertje en werd ik juf van groep 1/2 van obs De Schalm. Na een aantal jaar volgde ik juf Monique op in groep 7/8.

 

Vriendjeslezen

Het project Vriendjes Lezen ben ik al jaren (2004) geleden als peuterjuf bij peuterspeelzaal 't Stavertje opgestart samen met de leerkrachten van basisschool "De Schalm". Niet lang daarna werd ik daar op school de kleuterjuf. Ik was toen ook bezig met mijn scriptie "Een taalbad voor kleuters".


Het RPCZ heeft dit filmpje gemaakt van het project Vriendjes Lezen aan het eind van het project Kansen aan Zee.  Nieuwsgierig geworden, bekijk het filmpje, een simpel maar hartstikke leuk/mooi project dat nog steeds elke maand met veel plezier uitgevoerd wordt op De Schalm.

Afscheid van De Schalm

Net voor de kerstvakantie in 2008 nam ik afscheid van De Schalm. Collega Erik had een PowerPoint voor me gemaakt met als titel "Een hommage aan miss PowerPoint".  De PowerPoint bestaat uit foto's, filmpje en werd ondersteund door muziek waaronder het Zuid-Afrikaans volkslied. Erik had er een heel werk van gemaakt en speelde de hoofdrol in de PowerPoint door als kerstman afscheid van me te nemen. Geweldig om terug te zien.

De Powerpoint als pdf bestand kun je hier bekijken. 

 

bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0