google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tunisch gehaakte sjaal handmade by juf Sas


Wat haakt dat toch heerlijk, het tunisch haken en wat heb je snel resultaat, zeker als je wat dikke wol gebruikt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Na mijn eerste grijs/okergele tunisch gehaakte sjaal en de roze XL shawl nu ook een mintgroene variant gehaakt met een felroze accent. Lekker stoer, chunky, grof en vooral lekker warm.

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 10 Ali Express vond ik 12 gebleekte bamboe tunische haaknaalden voor €3,35. Een zeer snelle levering want 26 september had ik ze pas besteld.

-1 bol felroze XL van Action

-1 bol lichtgroen XL van Action

-1 bol groen XL van Action

-schaar

-stopnaald

-etiket handmade (van Action)

Afmetingen van de sjaal:

Het langste punt is 47 cm en de sjaal is incl franjes 150 cm lang.

In het uitgeschreven patroon en in filmpje wordt het tunisch haken heel goed uitgelegd.

Ik ben met deze sjaal gestart met 3 lossen lichtgroen, de tweede toer heb ik aangehecht met (donker)groen. Zo om en om heb ik door gehaakt tot ik 34 steken op mijn haaknaald had. De 35 toer heen en weer heb ik met felroze gehaakt, daarna ben ik gaan minderen en heb ik om en om met lichtgroen en groen gehaakt.

Dit patroon en grove wol haakt super snel. Ik had de sjaal 1 avond af.

De kwastjes heb ik van 12 felroze strengen van 20 cm gemaakt. Deze strengen bij elkaar houden en daarna goed vastknopen met een stuk lichtgroen en groen draad. Dit geeft een leuk effect. Draadjes afwerken en etiket er op naaien en de shawl is af!

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

2.885 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page