google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tunisch gehaakte sjaal handmade by juf Sas


Na mijn eerst grijs/okergele tunisch gehaakte sjaal, leek het me leuk om te proberen dit in een nog grovere versie te haken. Ik had nog roze XL wol van de Action liggen en met haaknaald 10 heb ik deze sjaal gehaakt. Lekker stoer, chunky, grof en vooral lekker warm.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig:

-Haaknaald 10 Ali Express vond ik 12 gebleekte bamboe tunische haaknaalden voor €3,35. Een zeer snelle levering want 26 september had ik ze pas besteld.

-4 bollen roze XL van Action

-schaar

-stopnaald

-etiket handmade (van Action)

Afmetingen van de sjaal:

Het langste punt is 47 cm en de sjaal is incl franjes 150 cm lang.

In het uitgeschreven patroon en in filmpje wordt het tunisch haken heel goed uitgelegd.

Ik ben met deze sjaal gestart met 3 lossen en heb door gehaakt tot ik 33 steken op mijn haaknaald had. Daarna ben ik gaan minderen.

Dit patroon en grove wol haakt super snel. Ik had de sjaal 1 avond af.

De kwastjes heb ik gemaakt met 3x 4 strengen van 20 cm. Deze 3 strengen aan de zijkanten knopen en met de 3 stengen een vlecht maken. Daarna goed vastknopen met een stuk roze draad.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

24.467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page