• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Gehaakte colshawl Rosa handmade by juf Sas


Ik houd van de sale en ik viel de afgelopen week met mijn neus in de boter in winkel Nova in Burgh Haamstede. Daar zag ik deze roze broek hangen en hij was in mijn maat én hij was 75% afgeprijsd en kostte nu nog maar €10. De broek is ook nog lang genoeg, dat gebeurt niet vaak met mijn lengte dus ik kon mijn geluk niet op.

Van schoondochter Elke had ik 2 bollen extra soft van Zeeman gekregen en dat is precies de kleur van de broek dus dat vroeg om een mooie shawl erbij. Twee bollen is niet veel maar een colshawl zou moeten lukken. Het patroon van onderstaande colshawl heb ik nu voor de derde keer gehaakt. Ik vind het zo'n makkelijk hakende steek en het effect aan de voor- maar ook zeker aan de achterkant is zo leuk dus donderdag aan de shawl begonnen en vrijdagavond was de col af. Ik ben klaar voor het najaar!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wil je de colshawl Rosa ook haken, volg dan onderstaande patroon en bekijk het filmpje waar ik uitleg hoe je de shawl moet haken. Veel succes!

Gebruikte steken:

-losse (verlengde vaste)

Wat heb je nodig voor colshawl Rosa:

-2 bollen extra soft oud roze van de Zeeman