google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon colshawl Rosa van juf Sas


Ik houd van de sale en ik viel de afgelopen week met mijn neus in de boter in winkel Nova in Burgh Haamstede. Daar zag ik deze roze broek hangen en hij was in mijn maat én hij was 75% afgeprijsd en kostte nu nog maar €10. De broek is ook nog lang genoeg, dat gebeurt niet vaak met mijn lengte dus ik kon mijn geluk niet op.

Van schoondochter Elke had ik 2 bollen extra soft van Zeeman gekregen en dat is precies de kleur van de broek dus dat vroeg om een mooie shawl erbij. Twee bollen is niet veel maar een colshawl zou moeten lukken. Het patroon van onderstaande colshawl heb ik nu voor de derde keer gehaakt. Ik vind het zo'n makkelijk hakende steek en het effect aan de voor- maar ook zeker aan de achterkant is zo leuk dus donderdag aan de shawl begonnen en vrijdagavond was de col af. Ik ben klaar voor het najaar!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wil je de colshawl Rosa ook haken, volg dan onderstaande patroon en bekijk het filmpje waar ik uitleg hoe je de shawl moet haken. Veel succes!

Gebruikte steken:

-losse (verlengde vaste)

Wat heb je nodig voor colshawl Rosa:

-haaknaald 10

-1 grote stopnaald

-schaar

-etiket handmade

Afmetingen:

Mijn kol is 70 cm dubbel gemeten dus in totaal 140 cm lang en 22 cm breed.

Hoe maak je de colshawl Rosa:

Start met een ketting met losse steken, bepaal zelf hoe lang je de kol wilt hebben. Ik heb 120 lossen opgezet.

Toer 1: Je start met 5 lossen, sla de eerste losse over, *haak in de tweede losse 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse, sla een losse over,* *herhaal dit tot het eind van je ketting.

Toer 2: Haak bij de tweede rij gewoon door met de steek, je draait je werk niet.

*Steek in tussen de draad en de gehaakte lossen.

Haal de lus omhoog

Haak 1 losse

Haak nog een losse (dus 2 lossen in totaal

Haal de twee lussen door

Je hebt nu nog 1 lus

Haak een losse*

Herhaal dit **

Haak door tot je wol op is. In onderstaande film wordt de stoere maar simpele steek uitgelegd. Veel succes!

Film over de gehaakte colshawl

Afwerking:

Hecht de draden af en naai een etiket op de shawl.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

22.723 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page