google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tip van juf Sas, 10 Netflix series en films


In oktober 2019 gaf ik al 10 netflixtips, het wordt tijd voor nieuwe kijktips van juf Sas. Heerlijk voor komende dagen, lekker hygge onder een gehaakte plaid, kaarsjes aan en bing watchen.


Inmiddels zijn er weer heel wat series en films bekeken door Jeroen en mij (of door mij alleen) dus even een opsomming welke series en films het bekijken waard zijn. Nummer 7 t/m 10 zijn echt op de kerst gericht. Mooie dagen toegewenst!

1. Virgin Rivers 2 seizoenen

Een verpleegster uit LA wil een nieuwe start maken. Ze verhuist naar een afgelegen stadje in het noorden van Californië en is verrast door wat en wie ze daar aantreft. Beetje Amerikaans, maar het kijkt lekker weg met een haakwerkje.

2. Anne with an e 3 seizoenen

Een dapper weeskind met grote dromen vindt een onverwacht thuis bij een ongehuwde vrouw en haar zachtmoedige, vrijgezelle broer. Gebaseerd op 'Anne van het groene huis'. Deze serie deed me een beetje aan 'het kleine huis op de prairie' denken', jeugdsentiment. De serie kijkt lekker weg, ik houd van de sfeer en tijd waarin het zich afspeelt.


3. Queen's Gambit 1 seizoen

In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving. Hoewel ik niks met schaken heb, vond ik het een geweldige serie, Jeroen trouwens ook. Mooie beelden, het tijdsbeeld van de jaren 50/60 is goed neergezet


4. Le Bazar de la Charité 1 seizoen

Na een verwoestende brand in Parijs in 1897 wordt het leven van drie vrouwen overhoop gehaald door verraad, teleurstellingen en liefde. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Mooie serie, heerlijk die kostuums en ook het verhaal houd je vast.


5. Dix pour cent 3 seizoenen

Na een onverwachte crisis doen agenten van een bekend agentschap in Parijs hun uiterste best om hun beroemde cliënten tevreden te houden en hun bedrijf te redden.

Echt ik, en ook Jeroen, hebben ons rot gelachen met deze serie, je gaat je echt hechten aan deze personages. Je moet er even inkomen maar gaandeweg wordt het steeds leuker. Grappig is ook dat echte Franse acteurs meespelen in deze serie.

6. Vår tid är nu The Restaurant 3 seizoenen

Grote veranderingen in een Stockholms familierestaurant na de Tweede Wereldoorlog, als tradities en klassenverschillen verdwijnen en er een nieuwe generatie opstaat. Heerlijke zo'n serie over een familie met alle intriges en perikelen. We hebben echt mee geleefd met deze familie en hun restaurant.


Kerstkijktips:

7. Dash & Lily 1 seizoen

Tegenpolen trekken elkaar aan als de cynische Dash en vrolijke Lily elkaar berichten en uitdagingen sturen via een rood boekje dat ze in New York voor elkaar achterlaten. Heerlijke kerstserie, geweldig meisje Lily, ik herkende mezelf wel een beetje in haar, creatief en je soms verloren voelen bij andere 'gewone' meisjes.


8. Hjem til Jul 2 seizoenen

De eeuwige vrijgezel Johanne is het zat om commentaar over haar relatiestatus te krijgen en gaat 24 dagen lang op zoek naar een vriendje dat ze met kerst kan meenemen. Seizoen 1 vond ik erg leuk, seizoen 2 heb ik nog niet gezien en ga met de kerstdagen bekijken. Hoop dat hij net zo leuk is als seizoen 1.


9. De familie Claus kerstfilm

Jules houdt niet van kerst. Maar als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat alleen hij Kerstmis kan redden. Leuke Nederlandstalige kerstfilm, wel erg voorspelbaar maar dat hoort bij kerst, toch?


10. Angela's Christmas en Angela's Christmas wish kerstfilm

Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Hele mooie en ontroerende animatiefilm, ik houd ervan. Zag nu ook dat er een nieuwe film van Angela op Netflix staat, Angela's Christmas Wish, die ga ik deze kerstdagen kijken.

En hebben jullie nog tips voor mij/ons?

1.105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page