google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tip van juf Sas, 10 Netflix series


Het wordt er weer weer voor, lekker hygge onder een gehaakte plaid, kaarsjes aan en lekker bing watchen. Ik heb al eerder tips gegeven over leuke series en films zoals La manta, the most beautiful hands of Delhi, le Chalet, Thicker than water (gave muziek ook), when the heart calls, Trapped en Acquitted.

Inmiddels zijn er weer heel wat series bekeken door Jeroen en mij (of door mij alleen) dus even een opsomming welke series het bekijken waard zijn:

Spannende series:

1. The Missing deel 1 en 2 (deel 3 moeten we nog kijken)

Engelse/Franse serie over een vermissing van een kind. Elk seizoen is anders maar het grijpt je naar de keel, zeker seizoen 1 over de machteloosheid die je voelt.

2. Springvloed (Springfloden) 1 seizoen

Zweedse serie over Olivia Ronning, een jonge rechercheur in opleiding die de opdracht op school krijgt om de onopgeloste strandmoord uit 1990 waarbij een onbekende zwangere vrouw tot aan haar schouders werd ingegraven in het strand van het eiland Nordkoster en verdronk in een springvloed, te onderzoeken.

3. Quicksand (tip van dochter Suzanne)1 seizoen

Zweedse serie over een jong meisje Maja. Je ontdekt tijdens de serie hoe zij leeft en bij een moordpartij op school betrokken raakt. Intrigerend hoe zoiets kan gebeuren, zeer goed acteerwerk in deze serie.

Vrouwen series:

4. Rita 4 seizoenen

Deense serie die gaat over de onafhankelijke, openhartige docente Rita. Je volgt het wel en wee van Rita en haar gezin in 4 seizoenen. Je kan Rita uittekenen in haar geruite blouses en strakke spijkerbroek. Geweldige juf/moeder/mens, heerlijk om te kijken.

5. Land girls 3 seizoenen

Ter nagedachtenis aan het feit dat de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden was begonnen, zond de BBC in september 2009 de dramaserie Land Girls uit, die draait om het lief en leed van vier jonge vrouwen die in 1940 op het landgoed van de Hoxleys in Helmstead komen werken. Ze hebben allen andere motieven om op het platteland te gaan werken en hebben ook allemaal een andere (klasse)­achtergrond.​ De 3 seizoenen zijn op Netflix te zien.

6. Chesapeake shores 4 seizoenen

Chesapeake Shores is een Canadese / Amerikaanse drama-televisieserie, gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Sherryl Woods. In Chesapeake Shores wordt het leven van Abby O’Brien-Winters gevolgd.

Als de succesvolle carrièrevrouw op een dag besluit terug te keren naar haar geboortedorp Chesapeake Shores, komt ze al snel op het idee om daar te blijven. Een terugkeer naar de plek waar je vandaan komt, betekent echter ook een nieuwe ontmoeting met oude bekenden. Zo loopt ze onder meer haar eerste liefde Trace Riley weer tegen het lijf. Soms te erg deze serie maar ook weer heerlijk als je moe bent, onder je plaidje mee te leven met deze familie. En meestal komt het ook weer goed.

7. Caisa mais Linda (Most beautiful thing)1 seizoen

Echt heerlijke serie. Een huisvrouw uit de jaren 50 gaat naar Rio de Janeiro om haar man te zien, maar ontdekt dat hij haar heeft verlaten. Ze besluit te blijven en opent een bossanovaclub. Er komt binnenkort gelukkig een seizoen 2!

Psychologische dramaseries:

8. Overspel 3 seizoenen

Overspel is een Nederlandse thrillertelevisieserie. De titel is ontleend aan het wederzijdse overspel van de fotografe Iris Hoegaarde (Sylvia Hoeks) met de advocaat Willem Steenhouwer (Fedja van Huêt). Deze serie had ik niet op televisie gevolgd maar ik heb nu wel de 3 seizoenen op Netflix gekeken.

9. The affair 4 seizoenen

The Affair is een Amerikaanse dramaserie. In The Affair volg je Noah Solloway en Alison Bailey en de emotionele impact van hun buitenechtelijke relatie. De twee ontmoeten elkaar in het stranddorpje Montauk op Long Island. Hij is een leerkracht die na het schrijven van een debuutroman moeite heeft een vervolg rond te krijgen. Noah is getrouwd en vader van vier kinderen. Alison is een jonge serveerster die haar leven en haar huwelijk terug op de sporen probeert te krijgen nadat haar kind overleed. Leuk aan deze serie is dat het vertelperspectief uit verschillende kanten belicht wordt.

10. Bonusfamiljen 3 seizoenen

Zweedse serie die gaat over een samengesteld gezin. Hoe ingewikkeld een scheiding voor ieder van deze rollen - de exen, de kinderen, de nieuwe partners, de grootouders - kan zijn, daarover gaat Bonusfamiljen. Op een vrij luchtige, soms zelfs ronduit komische, manier maakt de serie inzichtelijk hoe complex, ongemakkelijk en pijnlijk de gevolgen kunnen zijn van mislukte relaties. Ik vind het een heerlijke serie. Goede karakters, je leeft met iedere personage mee, en veel humor. We zitten nu halverwege seizoen 2 en het verveelt nog steeds niet.

En hebben jullie nog tips voor mij/ons?

657 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page