• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Tip van juf Sas, 10 Netflix series


Het wordt er weer weer voor, lekker hygge onder een gehaakte plaid, kaarsjes aan en lekker bing watchen. Ik heb al eerder tips gegeven over leuke series en films zoals La manta, the most beautiful hands of Delhi, le Chalet, Thicker than water (gave muziek ook), when the heart calls, Trapped en Acquitted.

Inmiddels zijn er weer heel wat series bekeken door Jeroen en mij (of door mij alleen) dus even een opsomming welke series het bekijken waard zijn:

Spannende series:

1. The Missing deel 1 en 2 (deel 3 moeten we nog kijken)

Engelse/Franse serie over een vermissing van een kind. Elk seizoen is anders maar het grijpt je naar de keel, zeker seizoen 1 over de machteloosheid die je voelt.

2. Springvloed (Springfloden) 1 seizoen

Zweedse serie over Olivia Ronning, een jonge rechercheur in opleiding die de opdracht op school krijgt om de onopgeloste strandmoord uit 1990 waarbij een onbekende zwangere vrouw tot aan haar schouders werd ingegraven in het strand van het eiland Nordkoster en verdronk in een springvloed, te onderzoeken.

3. Quicksand (tip van dochter Suzanne)1 seizoen

Zweedse serie over een jong meisje Maja. Je ontdekt tijdens de serie hoe zij leeft en bij een moordpartij op school betrokken raakt. Intrigerend hoe zoiets kan gebeuren, zeer goed acteerwerk in deze serie.

Vrouwen series:

4. Rita 4 seizoenen

Deense serie die gaat over de onafhankelijke, openhartige docente Rita. Je volgt het wel en wee van Rita en haar gezin in 4 seizoenen. Je kan Rita uittekenen in haar geruite blouses en strakke spijkerbroek. Geweldige juf/moeder/mens, heerlijk om te kijken.

5. Land girls 3 seizoenen

Ter nagedachtenis aan het feit dat de Tweede Wereldoorlog 70 jaar geleden was begonnen, zond de BBC in september 2009 de dramaserie Land Girls uit, die draait om het lief en leed van vier jonge vrouwen die in 1940 op het landgoed van de Hoxleys in Helmstead komen werken. Ze hebben allen andere motieven om op het platteland te gaan werken en hebben ook allemaal een andere (klasse)­achtergrond.​ De 3 seizoenen zijn op Netflix te zien.

6. Chesapeake shores 4 seizoenen

Chesapeake Shores is een Canadese / Amerikaanse drama-televisieserie, gebaseerd op de gelijknamige romanreeks van Sherryl Woods. In Chesapeake Shores wordt het leven van Abby O’Brien-Winters gevolgd.

Als de succesvolle carrièrevrouw op een dag besluit terug te keren naar haar geboortedorp Chesapeake Shores, komt ze al snel op het idee om daar te blijven. Een terugkeer naar de plek waar je vandaan komt, betekent echter ook een nieuwe ontmoeting met oude bekenden. Zo