google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Shawl Hazel handmade by juf Sas met gratis patroon


Een echte herfstshawl deze shawl Hazel. Mooie kleuren katoen van Paris van Drops Design. De golfjes maken het spannend en leuk om dit patroon te haken. Ik heb voor een oneven aantal kleuren gekozen zodat het patroon ook verspringt.

Over de pompons heb ik even moeten nadenken. Als een franje maakt het een beetje kinderachtig maar ik houd van pompons dus na twee gemaakte te hebben kwam ik op het idee om hier een touwtje tussen te haken en deze om de shalw te knopen. Dit geeft een extra leuk effect aan shawl Hazel.

Wil je shawl Hazel ook haken volg dan onderstaand patroon.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

 • lossen

 • halve vasten

 • vasten

 • halve stokjes

 • stokjes

 • dubbeles stokjes

Afmetingen:

Shawl Hazel is inclusief franjes 194 cm lang

Wat heb je nodig:

-bol colour 41 Paris Drops (okergeel)

-bol colour 59 Paris Drops (oudroze)

-bol colour 01 Paris Drops (koraal)

-bol colour 23 Paris Drops (lichtgrijs)

-bol colour 25 Paris Drops (olijfgroen)

-bol colour 43 Paris Drops (donkergroen)

-bol colour 24 Paris Drops (donkergrijs)

-haaknaald 5

-schaar

-stopnaald

-etiket handmade

Hoe maak je shawl Hazel:

Ik ben gestart met 37 lossen,

haak bovenstaande patroon, herhaal steek 2 t/m 6 nog 4x

Herhaal toer 2 t/m 12

Hoe maak je de franjes?

Gebruik van alle 7 kleuren een draad en maak hier een franje mee. Aan beide uiteinden heb ik 7 franjes gemaakt. Je kan zelf kiezen hoe lang je de franjes maakt. Houd om de franjes mooi glad te krijgen, de franjes even boven stomend water.

Maak twee pompons, haak hier tussen met dubbel draad een toer met 60 lossen en maak ze vast aan elkaar. Strik de pompons om de shawl heen.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

3.407 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


thea.bergmeester
May 12, 2023

Hallo juf sas, een vraagje is er ook een patroon van het grijze vest dat u aanheeft bij sjaal Hazel. Ik hoop het, lijkt me een fijn vestje! Groeten Thea

Like
juf Sas
juf Sas
May 12, 2023
Replying to

Helaas. Dat vest heb ik gekocht bij de Didi. Is dus geen patroon van.

Like
bottom of page