google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haarelastiekjes handmade by juf Sas met gratis patroon


Het haar van kleindochter begint nu echt goed te groeien, krult behoorlijk en moet in toom gehouden worden door een speldje of elastiekje. Noa vindt het een sport om haar haaraccessoire er zo snel mogelijk weer uit te halen dus dochter vroeg of ik niet iets leuks voor haar haar kon verzinnen.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Bij H en M vond ik goede elastiekjes, ik had mazzel ze waren ook nog eens in de sale. Ik ben een bloemetje en strikjes gaan haken, in roze en in gebroken wit, met parel en met kraal.

Daphne is er helemaal blij mee, ze staan schattig en Noa laat ze ook vaak in haar haar zitten dus twee vliegen in één klap.

Wat heb je nodig voor deze haarelastiekjes:

-verschillende kleuren katoen (restjes) voor de bloemetjes en strikjes

-pareltjes

-zachte elastiekjes (van H en M)

-haaknaald 3

-naald

-schaar

Gebruikte steken:

Het uitgetekende patroon van het bloemetje:

Het uitgeschreven patroon van het strikje:

Toer 1: Start met 30 lossen, maak de ring vast met een halve vaste

Toer 2 t/m 7 haak 1 keerlosse, haak 30 vasten

Hecht je draad beetje lang af en draai om het midden paar keer rond en hecht af

Tussenstuk:

Toer 1: Start met 10 lossen

Toer 2 t/m 5 Haak 1 keerlosse, haak 10 vasten

Hecht de draad beetje lang af. Draai het tussenstukken rond het midden en zet het tussenstuk met een stopnaald vast, hecht de draden af door meteen het elastiekje vast te zetten.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

1.019 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page