google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon kerstslinger van juf Sas


In een kerstboom mag een kerstslinger natuurlijk niet ontbreken dus ik heb de eerste slinger gehaakt met zilver Twinkle van Scheepjes. Dit is het vijfde kerstitem voor de kerstboom en ik vind het nog steeds leuk :-)

De kerstslinger is simpel om te haken, je haakt lossen en vasten en zo ontstaat er een grappig effect. Je kan de slinger zo lang maken als je zelf wilt. Ik heb nu aardig wat lossen opgezet maar je kan natuurlijk een hele lange of een korte slinger maken, dat is helemaal aan jou.


Ik haak in 2021 elke week een kerstversiering zodat ik in december een hele kerstboom kan decoreren met gehaakte kerstversierselen.


Ook deze slinger heb je én snel gehaakt én je hebt een mooi resultaat.

Kerstinspiratie:


Meer kerstinspiratie vind je op mijn speciale kerstpagina op mijn website https://www.jufsas.com/kerstpatronenjufsas

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Bij vragen, stel ze dan vooral in de juf Sas haak- en brei facebookgroep. Mocht je de hangers gaan haken, heel veel succes!


Wat heb je nodig voor de kerstster:

-Scheepjes twinkle (goud óf zilver)

-haaknaald 3

-stopnaald

-schaar

Gebruikte steken:

-losse (chain)

-halve vaste (slipstitch)

-vaste (en:double crochet am:single crochet)


Hoe haak je de kerstslinger:


Uitgetekend in stitch fiddle:

Start: Haak een toer van lossen, net zo lang als jij de slinger wilt hebben, ik heb ongeveer 200 lossen gehaakt.


Toer 1: Haak een keerlosse, *haak 3 vasten, haak 6 lossen, sla de laatste losse over (dat is de keerlosse), haak 5 vasten, zet met een halve vaste vast in de volgende vaste, haak 3 vasten, haak 4 lossen, sla de laatste losse over (dat is de keerlosse), haak 3 vasten, zet met een halve vaste vast in de volgende vaste*, herhaal tot aan het eind.


Hecht af en werk de draad af met een stopnaald. Je kersthanger is af! Klaar om in de boom te hangen.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van jouw eindresultaat mailt of showt in de juf sas haak- en brei groep. Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas Bedankt alvast!


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Haakboek

De smaak te pakken gekregen en wil je fashion gaan haken? Juf Sas heeft een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met 19 patronen met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek2.790 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page