google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverLiefs Elke

Een nieuw poppenhuis project! De buitenkant.

Al een aantal jaar gaan mijn moeder en ik erg graag naar de kringloop. Gewoon, lekker neuzen! En soms vind je toch een paar parels...


 

Het oude poppenhuis

Zo´n 2,5 jaar geleden had ik via marktplaats een mega poppenhuis gevonden en alsof hij nog niet groot genoeg was heb ik hier nog twee kleinere poppenhuizen aan toegevoegd. Het was echt een hele klus want overal zat behang en lijm tegenaan geplakt en de achterkant van het huis was rot. Dus: alles heel goed schuren, in de grondverf, verven en een nieuwe achterkant tegenaan timmeren. Hierna heb ik een tijdje erna nog de badkamer erin gemaakt, maar daar hield het eigenlijk wel bij op.

Ik had natuurlijk niet perse een doel, want wie weet hoe lang het zou duren voor wij aan kindjes zouden beginnen en wie zegt dan nog dat wij een meisje krijgen? Nu kunnen jongens hier natuurlijk ook prima mee spelen, maar toch minder snel. Het project heeft dus 2,5 jaar op zolder gestaan zonder dat het aangeraakt werd. Het stond eigenlijk alleen maar gigantisch in de pad.
 

Het verhaal achter het nieuwe poppenhuis

Mijn moeder en ik waren na een lange tijd laatst weer eens in de kringloop, tot ik een prachtig poppenhuis zag op de kinderafdeling. Ik denk zelf in elkaar getimmerd door iemand. Hij was groot, maar toch een stuk kleiner dan het huis dat ik thuis op zolder had staan en het had deurtjes. Ideaal dus om de poppenhuis meubeltjes en poppetjes niet in het zicht te hebben staan. Ik zag het al helemaal voor me! Maar toen zag ik de prijs... 6 euro! Die kon ik toch niet laten staan? Ik heb mijn vriend meteen een whatsapp gestuurd met de vraag of ik hem mocht meenemen en dan mocht het oude huis weg.

Hij wist niet wat hij meemaakte en stuurde dus ook terug: 'ga je mij nu vertellen dat dat hele grote huis 3 jaar voor niets op zolder heeft gestaan en nu wij een kindje krijgen gaat hij weg??'. Uhhhh ja, 6 euro Jens !! Jens wist allang dat hij tegen mijn zwangere hormonen niet in kon gaan dus hij schreef 'je doet maar'. Niet wetende dat dat ding allang in mijn auto geladen stond inmiddels.

Na dit verhaal is het eindelijk tijd om het huis aan jullie te laten zien en stap voor stap te vertellen wat ik gedaan heb. Ik heb besloten hier verschillende blogs over te schrijven, met te beginnen: de buitenkant!


Before foto's.


 

Schuren, schuren, schuren...

Als aller eerst besloot ik het huis helemaal op te schuren. Ik dacht eigenlijk dat dit zo gedaan zou zijn, omdat het huis er echt mooi uitzag. Maar vooral met de binnenkant ben ik erg lang bezig geweest. Er zaten veel behang en lijmresten aan de binnenkant die zelf met een schuurapparaat erg lang duurde. Ik was begonnen met de behangstukken er met de vingers en plamuurmes af te pulken en ben daarna buiten gaan schuren. Uiteindelijk heb ik er denk ik dik drie hele dagen over gedaan om het te schuren, maar het moest perfect zijn want dit huis had wel een doel: mijn dochtertje.


Gelukkig had ik een goed hulpje: Puk!


 

In de grondverf

Hierna ben ik het hele huis in de witte grondverf gaan zetten en jawel, hierna moest het weer geschuurd worden.

Het in de grondverf zetten heeft ook weer een paar dagen geduurd, want doordat het dus deurtjes en een open-dicht dak heeft kon dit niet in één keer geschilderd worden. Maar, hierna waren wel de minder leuke klusjes gedaan en kon eindelijk het echte opknappen beginnen!


Kijk wat een verschil al. Zo zie je ook dat het huis eerst eigenlijk meer gelig was dan wit.


 

Het huis op pootjes zetten

Ik besloot het huis op mooie houten poten te zetten. Zo konden de deuren beter open, zonder dat ze over de vloer schuurden en zo kan je als kind natuurlijk makkelijker op je knietjes met het huis spelen. Ik heb 4 poten besteld bij de Ikea (BRYNILEN poot 20 cm eiken, voor 10 euro per 4 poten). Vervolgens heb ik de onderkant van het huis 'dikker' gemaakt door een plank eronder te lijmen. Wanneer ik dit namelijk niet zou doen, zouden de schroeven van de poten zo door de vloer van het poppenhuis komen en dat willen we natuurlijk niet. Hierbij heb ik ook schroeven en meubelpoot montageplaatjes besteld (Duraline meubelpoot montageplaat 6x6cm zwart, voor 2,49 per stuk).

Toen dit allemaal binnen was kon ik de poten onder het huis bevestigen en stond het huis klaar voor de volgende stap: verven!Hier was ik echt al best trots op mezelf.


 

Het huis een mooie kleur geven

Ik heb best lang nagedacht over de kleur. Ga ik het weer baby roze verven, net als het dak van mijn vorige poppenhuis wat ik echt beu was? Of misschien toch groen? Want ik had op Pinterest een prachtig groen poppenhuis opgeslagen. Of misschien toch in de kleur van de muur van de babykamer, zodat hij mooi in de muur blend?

Ik wist niet dat een kleur uitkiezen zo moeilijk ging zijn.

Ik ben naar mijn favoriete bouwmarkt gegaan, de Gamma, en heb daar uiteindelijk een mooie (toch) roze kleur uitgekozen. Hiermee besloot ik in ieder geval het huis zelf te verven. Het dak van het huis wist ik nog niet en bleef dus nog even in de witte grondverf.


De roze kleur: GAMMA Wood&Wall krijtverf Precious Pink


 

Het verven van het dak

Het dak vond ik een dingetje. Ging ik deze mee schilderen in de roze kleur, zodat heel het huis roze zou zijn? Of zou ik het dak toch wit verven? Ik besloot dit dilemma op Instagram te delen waarin de meeste mensen stemden voor: wit! Dus hup, weer naar de Gamma voor witte verf.

Maar ik zou mezelf niet zijn als ik in de winkel zelf toch ineens heel impulsief ga voor een totaal andere kleur en de meningen van anderen dus te negeren. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik voor deze kleur ben gegaan. Ik denk dat ik wit echt te saai had gevonden en roze was echt te roze geweest. Het is een taupe/grijs/bruin achtige kleur geworden die erg mooi kleurt bij het roze.

Wat betreft de binnenkant van de deurtjes en van het open-dicht dak: de binnenkant van de deurtjes heb ik mee roze geverfd en de binnenkant van het open-dicht dak heb ik mee taupe geverfd

De taupe kleur: GAMMA Wood&Wall krijtverf True Taupe


 

Het allerleukste kan nu echt beginnen: de binnenkant opknappen en inrichten

Ik ben van plan om aan de deurtjes nog mooie gouden deurknoppen te maken. Deze heb ik al liggen, maar helaas heb ik hier nog geen goed boortje voor om gaten te maken in de deuren zodat de knopjes er op kunnen. Dit volgt dus later nog!

Voor nu sluit ik hem hier af en heb ik besloten om per opgeknapte ruimte in het huis een aparte blog te maken. Met als eerste: de keuken!


Liefs, Elke

694 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


mezelf2
Feb 26

Hey Elke

Het word een klusje maar het zal prachtig zijn als het klaar is !!! Jij bent een beste klusser dus ik kijk naar het volgende uit...veel plezier met je project... warme groetjes Linda 🥰

Like
bottom of page