google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverLiefs Elke

De babykamer

Even voorstellen…

 

Hallo! Mijn naam is Elke (van liefs.Elke, https://www.jufsas.com/liefselke), een meid van 26 jaar oud, geboren op 12 augustus. 23 jaar lang heb ik in Brabant gewoond samen met mijn vader, moeder en 3 oudere broers. In 2021 hebben Jens (mijn vriend) en ik een huis gekocht in  Zeeland, waar wij kort daarna trotse ouders werden van Pip en Puk (de aller liefste poezen).


Een stukje over mijn relatie

Jens en ik kennen elkaar sinds 8 december 2016 via Instagram. Na een paar weken heen en weer appen, zagen wij elkaar voor het eerst op 7 januari 2017. Zonder dat Jens mij ooit verkering vroeg (stom hè..) hebben we besloten dat dat ook onze officiële 'verkering' datum werd.  

 

Zoals hierboven al verteld, hebben wij een paar jaar later, in 2021, samen een huis gekocht in Zeeland en een maand later kwamen onze eerste kinderen al. Of ja, onze poezen!

 

Een paar jaar later, in juni 2023, zijn wij getrouwd. Oké, niet echt.. Een geregistreerd partnerschap! Maar dat heeft de zelfde rechten en voorwaarden als getrouwd zijn. Dus vanaf toen ben ik ‘den Otter’ gaan heten.

 

Inmiddels ben ik (ja sorry, maar ik praat in deze echt niet over de ‘wij’) al ruim 26 weken zwanger van ons eerste kindje, een dochter! Volgende week ga ik dus het 3e trimester al weer in en kunnen we rustig af gaan tellen.


De zwangerschap & babykamer

De nodige kwaaltjes zijn er zeker, nog steeds. Maar alsnog zijn wij dolgelukkig en geloof ik soms nog steeds niet dat ik zwanger ben. Mijn placenta ligt aan de voorkant, waardoor het voelen van beweging lange tijd uit bleef. Maar nu mag ik haar eindelijk sinds een kleine 3 weken iedere dag voelen en zit de kleine niet stil. Zo moeder, zo dochter.

 

Eigenschappen die mensen bij mij zullen benoemen is vooral impulsief en druk. Ik heb iets in mijn hoofd en dat moet meteen! Zo ook de babykamer. Voor mijn doen heb ik daar eigenlijk zelfs nog best wel lang mee gewacht. Neemt niet weg dat ik al een jaar of 6 een moodboard had op Pinterest die ik iedere keer veranderde.


Met 19 weken kon ik echt niet meer wachten en ben ik een begin gaan maken. Mijn webshop voorraad en inpak kamer (toen nog Elke week met Elke) was eerst in die ruimte, dus dat moest allemaal naar zolder.Jens is niet bepaald een handige Harry als het om klussen gaat, maar met de babykamer wilde hij toch heel graag helpen. Ik kreeg kriebels bij de gedachten alleen al, maar ja.. het was lief bedoeld. Dus mocht hij mij helpen met schilderen.


Eén muur, de langste muur, deed ik alvast toen hij niet thuis was. Dat scheelt toch weer! De andere drie hebben wij samen gedaan, waarbij ik me bij de eerste laag toch wel mateloos geïrriteerd heb aan zijn schilderkunsten/ techniek.

Waar ik al twee lagen op een muur had zitten, was hij nog maar op de helft van zijn muur met de eerste laag bezig. Maar nogmaals, het was lief bedoeld…. En uiteindelijk heeft hij het heel goed gedaan!


 

Kleuren op de muur; wierook van Histor & Singing Sand van Histor


 

Inmiddels hadden wij ook de meubels al besteld. Deze waren binnen gekomen en Jens en zijn vader zijn aan de slag gegaan met de kledingkast. Mijn schoonmoeder (beter bekend als Juf Sas) en ik wilde hier liever niet bij zijn. Jens heeft het namelijk niet van een vreemde, dat ‘handige Harry’ stuk. Maar, het is ze goed gelukt samen! Juf Sas en ik besloten het bedje in elkaar te zetten, dit ging ook niet al te soepel.

De commode had ik zelf al in elkaar gezet voor er geverfd was. Zoals ik al zei, ik ben erg impulsief. Dus waarom zou je eerst verven en dan pas de meubels in elkaar zetten? Een hele slimme actie was dit niet van mij, gezien ik erg veel last heb van mijn bekken en ik dus, na het in elkaar zetten, de rest van de avond niet meer kon lopen van de pijn.


 


Grote meubels (rest komt later):

Bedje: Europe Baby Evy Babybed Naturel 60 x 120 cm - BabyPark

Commode: Ladekast met 6 lades, wit, 162x95 cm – IKEA

Kledingkast: Bopita Indy Kledingkast Wit / Naturel 3-Deurs – BabyPark


 

Hierna kwam vooral het decoreren van de babykamer. Dit heb ik dan weer wel in mijn eentje gedaan. Jens had geen idee wat ik allemaal gekocht had, daar heeft hij toch geen verstand van. Aldus hemzelf. En ik vind dat alleen maar fijn, want zo kan ik lekker mijn gang gaan zonder dat ik iedere keer zijn mening moet vragen. Want oprecht, het maakt hem niet uit. En uiteindelijk vindt hij alles altijd heel leuk wat ik er van maak. Zo ook nu weer.


Het is nog niet af. Er moeten nog wat kleine dingen gebeuren / aangeschaft worden zoals een mooie grote plant, een matras (wel zo handig), een vloerkleed, nog wat kleine frutsels en we hebben een paar dingen met haar naam er op. Maar dat laatste wordt natuurlijk pas opgehangen/ neergezet wanneer ze geboren is!


 

Kast knoppen: Xenos - Rotan spiegel: Xenos - Luieremmer: We-too (kleur oatmeal) - Wand planken: IKEA

Knuffel: Prenatal - Gouden fotolijst: Blokker - Verschoonkussenhoes: Zeeman - Rotan kast: Xenos

Peer: Primark Home - Mand: action (lang geleden)


 


Klamboe: Jollein (kleur caramel) - Stoel: Jysk - Hobbelpaard: Marktplaats

Hanglamp: Kwantum - Wandplankjes: Ikea - Kussen: Kwantum


 

Schoentjes: Nike - Blouse: Zara - Jurkje: Sweet petit - Fotolijst: Wibra

Zwanger kaars: eigen webshop - Zwangerschapstest in buis: zelf gemaakt.

Houten cirkels: eigen webshop


 


Wandlamp: Kwantum - Kast deurknoppen: Xenos - Gouden manen hanger: Temu

Kapstok: Action - Deurstopper: Jysk - Mand: Action


 

Raambekleding: Gamma (vouwgordijn Daan)


1.173 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page