google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte colshawl Blues handmade by juf Sas


Mijn eerste vlog over haken heb ik op 26 oktober 2016 gemaakt over deze colshawl Blues. Ik heb de colshawl toen in het donkerblauw gehaakt. Inmiddels is deze vlog al ruim 8500 keer bekeken maar heel erg trots ben ik er niet op. Hij zit een beetje knullig in elkaar. Grappig om te zien hoe ik gewoon begonnen ben en in een jaar tijd veel heb bijgeleerd over het maken van vlogs.

Deze shawl blijft erg leuk en is heel simpel om te haken. Als je een echte beginner bent, begin dan met deze shawl die alleen maar bestaat uit lossen en halve vasten. Toch krijg je met deze simpele steek een heel mooi effect.

Ik had nog 4 bollen Twisted XL van de Action liggen dus daar heb ik deze nieuwe colshawl van gehaakt en ik heb er een nieuwe vlog bij gemaakt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor colshawl Blues:

-4 bollen Twisted XL wol van de Action

-haaknaald 10

-1 grote stopnaald

-schaar

-etiket handmade

Afmetingen:

Mijn kol is 70 cm dubbel gemeten dus in totaal 140 cm lang en 28 cm breed.

Hoe maak je de colshawl Blues:

Start met een ketting met losse steken, bepaal zelf hoe lang je de kol wilt hebben. Ik heb 120 lossen opgezet. Je start met 5 lossen, sla de eerste losse over, *haak in de tweede losse 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse, sla een losse over,* *herhaal dit tot het eind van je ketting.

Tweede rij: Haak bij de tweede rij gewoon door met de steek, je draait je werk niet. *Steek in tussen de draad en de gehaakte lossen. Haak 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse,* herhaal dit *

Haak door tot je wol op is. In de nieuwe vlog wordt de stoere maar simpele steek uitgelegd. Veel succes!

Afwerking:

Hecht de draden af en naai een etiket op de shawl.


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

6.504 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page