google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Shawl Printemps handmade by juf Sas met gratis patroon


Zoals ik dinsdag al aankondigde op mijn blog hierbij het gratis patroon van de shawl Printemps gehaakt in een combinatie van wol Julia en bolletjes katoen van Kruidvat. Ik vind het een gave shawl geworden en de 6 pompoenen aan de uiteinden maken het helemaal af. Op naar de lente!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze shawl Printemps:

-Verschillende tinten van wol Julia van Zeeman

-6 tinten groen/grijs katoen (ik heb bolletjes van Kruidvat gebruikt)

-haaknaald 6

-grote stopnaald

-schaar

-etiket

-karton voor pompoen

Gebruikte steken:

-lossen

-halve stokjes

-stokjes -popcorn van vier samen gehaakte stokje

Afmetingen:

De shawl Printemps is 3.25m lang en 16 cm breed

Haak 20 verschillende kleurencombinaties van de bloem granny

Hoe haak je de bloem Granny:

Toer 1 van katoen:

Maak een magische ring, haak in de magische ring 3 lossen (eerste stokjes) en 11 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 12 stokjes)

Toer 2 van wol Julia:

Haak 3 lossen, haak 3 stokjes zonder door te halen, haal in de laatste steek de 3 stokjes in 1 keer door, haak 2 lossen, *haak 4 stokjes zonder door te halen, haal in de laatste steek de 4 stokjes in 1 keer door, haak 2 lossen*, herhaal nog 10 keer en sluit met een halve vaste (totaal 12 popcorn met daartussen 2 lossen)

Toer 3 van katoen:

Haak 3 lossen, haak 2 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende lossen (eerste hoek), *haak 3 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende lossen (tweede hoek)* *herhaal nog 2 keer, eindig met 3 stokjes en maak vast met een halve vaste

Toer 4 van wol Julia, gebruik hier géén donkergrijze Julia:

Haak 3 lossen, haak 2 stokjes tussen de onderliggende 3 stokjes, haak 3 stokjes, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende 2 lossen (eerste hoek), *haak 3 stokjes tussen de onderliggende 3 stokjes, haak 3 stokjes tussen de onderliggende 3 stokjes, haak 3 stokjes tussen de onderliggende 3 stokjes, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende 2 lossen (tweede hoek)* *herhaal nog 2 keer, eindig met 3 stokjes en maak vast met een halve vaste

Haak nu bij alle 20 Granny's toer 5 met donkergrijze Julia

Toer 5 met donkergrijze wol Julia:

Start in een hoek, haak 3 lossen, haak 1 stokjes, *haak 4 x 3 stokjes, haak 3 stokjes 2 lossen, 3 stokjes in de tweede hoek*, *herhaal nog 2 keer, haak 4x 3 stokjes, haak in de hoek waar je startte nog 3 stokjes, 2 lossen, 1 stokje en maak vast met een halve vaste.

Haak nu met halve vasten de 20 granny's aan elkaar. Haak met donkergrijze Julia een rand om de shawl net zoals toer 5. Let op dan je in de 4 hoeken 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes haakt.

Maak van de 6 verschillende kleuren katoen, 6 pompoenen. Weet je niet hoe je een pompoen moet maken, op YouTube staan genoeg filmpjes die je daarbij kunnen helpen. Maak aan allebei de uiteinden 3 pompoenen vast. Naai een etiket op de shawl en hij is af!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Shawl Printemps met woondeken XXL en Beau de beer, een super kleurencombi

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

2.968 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page