google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Colshawl Donut handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Deze wol Donut heb ik pas besteld bij Zeeman en het leek me leuk om te kijken hoe deze wol verloopt door er een enkele colshawl van te haken. Om de colshawl een extra leuk en grappig accent te geven heb ik er randjes met bolletjes aan gehaakt. Nu de shawl af is, vind ik hem erg mooi geworden en hij past prima bij mijn kleding. Kortom colshawl gehaakt met wol Donut is een aanrader.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Afmetingen:

Lengte van de shawl is 42 cm en de breedte is 36 cm dubbel gemeten.

Wat heb je nodig voor shawl Donut

-2 bollen Donut van Zeeman met 2 toeren bolletjes en met 4 toeren bolletjes heb je 3 bollen Donut nodig

-haaknaald 6

-schaar

-stopnaald

-naald met een klein stukje garen

-etiket handmade

Gebruikte steken:

-lossen

-halve vasten

-stokjes

Hoe haak je colshawl Donut

Start met 110 lossen en maak de ketting vast met een halve vaste. Je haakt dus rond, draai wel je haakwerk bij elke toer.

Toer 1: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 2: haak 3 lossen (eerste stokje) haak *1 stokje om het eerste stokje voor, 1 stokje om het tweede stokje achter* (boordsteek) herhaal * sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 3: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 4 t/m 6: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes in de achterste lus, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 7: haak 5 lossen, *haak in de volgende steek, 1 stokje maar haal niet de laatste keer niet door , sla 2 steken over en haak 1 stokje maar haal de laatste keer niet door, haal in 1 keer deze twee stokjes door (je haakt de 2 stokjes samen), haak 2 lossen, sla twee steken over, haak 1 stokje, haak 2 lossen en haak in dezelfde steek nog 1 stokje, haak 2 lossen *herhaal, sluit met een halve vaste

Toer 8: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 9 t/m 11: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes in de achterste lus, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 12: haak 3 lossen (eerste stokje), haak 109 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Toer 13: haak 3 lossen (eerste stokje) haak *1 stokje om het eerste stokje voor, 1 stokje om het tweede stokje achter* (boordsteek) herhaal * sluit met een halve vaste (totaal 110 stokjes)

Herhaal toer 3 t/m 13 nog 2 keer

In totaal haak je 35 toeren.

Afwerking: Aan de onder- en de bovenkant haak je een toer met bolletjes. Dan heb je precies genoeg aan twee bollen Donut. Ik heb er voor gekozen om in de twee middelste boordsteek toeren ook een toer bolletjes te haken. Ik had dus 3 bollen Donut nodig. In totaal heb ik 4 toeren bolletjes gehaakt.

Hoe haak je de bolletjes:

Maak je wol vast en haak 8 lossen, haak in de derde losse 3 stokjes die je niet doorhaalt. Je haalt pas bij het laatste stokjes alle drie de stokjes in 1 keer door. Haak nu 3 lossen, haak 3 stokjes die je niet doorhaalt. Je haalt pas bij het laatste stokjes alle drie de stokjes in 1 keer door. Je hebt nu twee helften van het bolletje gehaakt. Klap het bolletje dubbel en maak het vast met een of twee halve vasten. Haak nu 5 lossen en haak het vast aan de boven of onderkant of om een noordsteek. Verdeel de toer door om de 7 of 8 steken de toer met bolletjes vast te zetten.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

12.131 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page