google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Tipi met wolk handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Een voetbalzondagmiddag voor de televisie resulteerde in dit leuke lieve babyspeeltje. Een gehaakte wolk met een wigwam/tipi aan elkaar gerijgd met houten kralen. Je kan dit speeltje aan een maxicosi, box of wandelwagen vastmaken of in de babykamer ophangen. Genoeg mogelijkheden dus met dit gratis patroon.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

 • lossen

 • halve vasten

 • vasten

Wat heb je nodig?

 • haaknaald 3

 • bolletje gebroken wit

 • bolletje katoen zwart

 • houten ring

 • 8 houten kralen

 • stopnaald

 • schaar

 • vulling

Hoe maak je deze gehaakte tipi met wolk?

Wolk, haak 2x: Start met 5 lossen Toer 1: sla eerste losse over, haak 4 vasten Toer 2: haak 1 keer losse, haak 4 vasten Toer 3: haak 2 lossen (meerder 1), haak 5 vasten Toer 4: haak 1 keer losse, haak 5 vasten Toer 5: haak 4 losse (meerder 3), haak 8 vasten Toer 6 t/m 8: haak 1 keer losse, haak 8 vasten Toer 9: haak 3 lossen (meerder 2), haak 10 vasten Toer 10 t/m 12: haak 1 keer losse, haak 10 vasten Toer 13: haak 4 lossen (meerder 3), haak 13 vasten Toer 14 t/m 18: haak 1 keer losse, haak 13 vasten Toer 19: haak 1 keerlosse haak 6 vasten (1 minderen) Toer 20 t/m 22: haak 1 keer losse, sla eerste vaste over (1 minderen) haak 6 vasten Toer 23: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten (1 minderen) Toer 24: haak 1 keerlosse, haak 5 vasten Toer 25: haak 1 keerlosse, haak 4 vasten (1 minderen)

Wangetjes (2x), maak een magische ring, haak 6 vasten in de ring en trek de draad strak aan, zet de wangetjes vast op de wolk Maak met zwart katoen twee ogen en een mondje op de wolk Zet de twee wolken op elkaar en haak ze vast met vasten, als je bijna alles omgehaakt hebt, vul je de wolk met vulling, haak dan verder de wolk dicht met vasten, hecht de draad netjes af.

Haak een witte draad met 15 lossen, rijg er 4 kralen door en maak vast aan de ring, hecht de draad goed af door een paar keer terug te steken. Haak de tipi/wigwam

Wigwam voorkant: Start met 21 lossen Toer 1: sla eerste losse over, haak 6 vasten wit, 8 vasten zwart, 6 vasten wit (totaal 20 vasten) Toer 2: haak 1 keerlosse, haak 6 vasten wit, 8 vasten zwart, 6 vasten wit (totaal 20 vasten) Toer 3 & 4: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 6 vasten wit, 6 vasten zwart, 6 vasten wit (totaal 18 vasten) Toer 5 & 6: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 6 vasten wit, 4 vasten zwart, 6 vasten wit (totaal 16 vasten) Toer 7 & 8: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 6 vasten wit, 2 vasten zwart, 6 vasten wit (totaal 14 vasten) Toer 9 & 10: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 12 vasten wit Toer 11 & 12: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 10 vasten wit Toer 13 & 14: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 8 vasten wit Toer 15 & 16: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 6 vasten wit Toer 17 & 18: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 4 vasten wit Toer 19 & 20 : haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 2 vasten wit Borduur op wigwam 3 rijen zwarte kruisjes (zie foto)

Wigwam achterkant: Start met 21 lossen Toer 1: sla eerste losse over, haak 20 vasten wit Toer 2: haak 1 keerlosse, haak 20 vasten wit Toer 3 & 4: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 18 vasten wit Toer 5 & 6: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 16 vasten wit Toer 7 & 8: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 14 vasten wit Toer 9 & 10: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 12 vasten wit Toer 11 & 12: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 10 vasten wit Toer 13 & 14: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 8 vasten wit Toer 15 & 16: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 6 vasten wit Toer 17 & 18: haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 4 vasten wit Toer 19 & 20 : haak 1 keerlosse, sla eerste vaste over (1 minderen), haak 2 vasten wit, haak nu meteen 10 lossen waarmee je de wigwam vastzet aan de wolk.

Borduur op wigwam 3 rijen zwarte kruisjes (zie foto) Haak een toer van 30 lossen zwart aan de bovenkant en verdeel deze met drie lussen

Zet de twee tipi's op elkaar en haak ze vast met vasten, als je bijna alles omgehaakt hebt, vul je de wolk met vulling, haak dan verder de wolk dicht met vasten, hecht de draad netjes af. Rijg 4 kralen door de 10 witte lossen en maak ze vast aan de wolk, hecht de draad goed af door een paar keer terug te steken.

Je gehaakte babyspeeltje is klaar. Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

828 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page