google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Naamslinger handmade by juf Sas met haak gratis patroon


Vandaag is het precies 1 jaar geleden dat kleindochter Noa is geboren. Wat is de tijd weer omgevlogen. Van heel klein baby'tje is ze uitgegroeid tot een heerlijke tevreden baby die precies weet wat ze wil. Ik heb al een hartjesslinger voor haar gehaakt en het leek me ook leuk om een naamslinger te haken. Deze slinger gaat door het krijtbordje een leven lang mee. Het cijfer van haar leeftijd kan je namelijk uitvegen en volgend jaar aanpassen. Leuk om te haken, leuk om cadeau te geven.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze duurzame slinger:

-4 verschillende kleuren katoen voor de vlaggetjes (ik heb lichtroze, donkerrode, gebroken wit en lichtgrijze soft katoen van Action gebruikt)

-haaknaald 4

-8 zilveren hartjes (bedels gekocht bij de Action)

-grote stopnaald

-klein krijtbordje (gekocht bij de Action)

-kralenketting van Action)

-kalkstift

-etiket (gekocht bij de Action)

-schaar

Gebruik het patroon van het basisvlaggetje van dit patroon en haak de letters die jij nodig hebt in. Mijn letters zijn 8 toeren lang zodat er onder 3 toeren en boven 3 toeren zijn en de letters dus netjes in het midden zitten.

Tip:Als ik de letters inhaak, dan neem ik de draad van het kleur vlaggetje mee bij het haken. Zo hoef ik niet steeds aan te hechten met verschillende draden.

Tip: start met een lange draad, daar kan je straks meteen de kralen en het hartje aan vast maken.

Bij de slinger Micha heb ik een blog gemaakt hoe ik het vlaggetje haak. Hier kun je ook altijd kijken om te zien hoe het patroon in elkaar steekt.

Ik heb een vlaggetje met de n, een vlaggetje met de o en een vlaggetje met de a gehaakt. Daarna een basisvlaggetjes voor het kleine krijtbordje, een vlaggetje met de j, met de a, nog een a en dan de r. In totaal bestaat deze slinger uit 8 vlaggetjes. Elk vlaggetje heb ik afgewerkt met 3 houten kralen en een hartjesbedel. Ik heb ze vast gezet met de begindraad en meteen afgewerkt.

Haak een ketting van lossen en maak daar het krijtbordje mee vast op het basisvlaggetje.

Hoe haak je de slinger:

Toer 1: Haak met licht grijs soft katoen 100 lossen, haak dan met 29 vasten het eerste vlaggetje aan de bovenkant vast, haak 2 lossen, haak met 29 vasten het tweede vlaggetje vast, haak 2 lossen, ga zo door tot alle vlaggetjes vast gehaakt zitten. Haak aan het eind nog 100 lossen.

Toer 2: haak in iedere steek een vaste

Afwerking: hecht de draden af en naai er een etiket op (gekocht bij de Action)

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

1.016 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page