google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Flip flops Heart handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Het wordt een soort verslaving, zelf je eigen teenslippers maken. Na de Summer, Flowers en de Retro is het nu de beurt aan de Flipflops Heart. Hartjes in de kleur van rood naar roze met een paar oranjetinten erbij. Combineer dit met roze houten kralen en zilveren hartjes bedels en je hebt weer een geweldige creatie.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor Flipflops Heart:

 • Roze teenslippers van de Action €1,29 (daar knip je de bandjes van af)

 • 6 knoopjes

 • 30 roze houten kralen (snoer van de Action)

 • 6 splitpennen

 • Pakketjes kleine bolletjes katoen Action

 • 10 hartjes bedels van de Action

 • Haaknaald 3

 • Stopnaalden

 • Schaar

 • Gebruikte steken:

 • Losse

 • Halve vaste

 • Vaste

 • Stokjes

 • Dubbele stokjes

Hoe maak je de Flipflops Heart:

Haak voor in totaal 16 kleine hartjes (8 per flipflop) en 14 grote hartjes (7 per flipflops).

Hoe haak je een groot hartje:

Maak een magische ring,

start met 3 losse

haak in de ring:

 • 3 dubbele stokjes

 • 3 stokjes

 • 1 dubbele stokje

 • 3 stokjes

 • 3 dubbele stokjes

 • 3 lossen, maak de laatste losse vast met een halve vaste in de magische ring

Trek de draad aan, je hartje verschijnt

Hoe haak je een klein hartje:

Maak een magische ring,

start met 2 losse

haak in de ring:

 • 3 stokjes

 • 2 vasten

 • 1 stokje

 • 2 vasten

 • 3 stokjes

 • 2 lossen, maak de laatste losse vast met een halve vaste in de magische ring

Trek de draad aan, je hartje verschijnt

Hoe zet je de flipflops in elkaar:

Stap 1: Zet voor de voorkant 2 grote harten vast met daar tussen een roze houten kraal. Bij het tweede hartje zet je ook meteen een bedel vast. Haak aan de punt van het eerste rode hartje 6 lossen en zet dit met de knoop vast aan de onderkant.

Stap 2: Zet ook hartje 3 met hartjesbedel vast en hartje 4 met daar tussen een roze houten kraal. In het laatste hartje maak je een splitpen vast in het midden.

Stap 3: Zet aan de zijkanten van het laatste hartje twee grote hartjes vast met daar tussen een roze houten kraal. Maak hier ook een splitpen in het midden vast.

Stap 4: De lusjes voor de linten. Start met 12 lossen en sluit de ring met een halve vaste.

Toer 1: haak 1 losse, haak 12 vasten in de 12 lossen met 1 kleur,

Toer 2: draai je haakwerk, haak 1 losse en dan 12 vasten in onderstaande vasten

Zet deze gehaakte rondjes vast met een knoop aan de onderkant. Hecht de draad goed stevig af.

Stap 5: de linten

Maak in de zijkant van de laatste hartjes de linten. Ik heb in elke hartje 3 kettingen van lossen gehaakt met 3 verschillende kleuren. De kettingen zijn 110 lossen lang. Twee linten zijn alleen lossen en haak je door 4 houten kralen heen. Bij 1 lint heb ik om de 20 lossen een klein hartje mee gehaakt (Met de losse draadjes van het hartje, haak je 4 lossen en zet je vast in het midden van het hartje. Met dit lusje kan je het hartje makkelijk meehaken). Voordat je het hartje vast haakt, haal je eerst je lint door de houten kraal. Haak 3 keer een klein hartje mee. Zet aan deze lint ook een 1 of 2 hartjesbedels vast. Verdeel dit tussen de hartjes. Als je alle drie de linten af hebt, zet je een vijfde houten kraal vast. Eindig een lint met een groot hartje en een lint met twee kleine hartjes. Hecht alle draadjes netjes af.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij las tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

394 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page