• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Gehaakte slinger Noa handmade by juf Sas met gratis patroon


Kleindochter wordt begin augustus één jaar dus na de slinger voor kleinzoon Micha moest ik natuurlijk ook een roze slinger haken. Dus nu het patroon van de slinger voor Noa met ingehaakte hartje.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze duurzame slinger:

-3 verschillende kleuren katoen voor de vlaggetjes (ik heb lichtroze en donkerrode soft katoen van Action gebruikt en gebroken wit katoen van de Zeeman. De crèmekleurige vlaggetjes heb ik dubbeldraads gehaakt. Je kan natuurlijk voor allerlei katoen kiezen en je kan ook voor 9 verschillende kleuren kiezen door bijvoorbeeld restjes katoen op te maken)

-1 bol lichtgrijs soft katoen van Action

-haaknaald 4

-9 zilveren hartjes (bedels gekocht bij de Action)

-grote stopnaald

-etiket (gekocht bij de Action)

-schaar

Hoe haak je een vlaggetje voorbeeld roze met crèmekleurig hartje:

De eerste 4 toeren haak je met roze

Maak de beginlus met een stukje draad er aan, deze draad gebruik je namelijk om het hartje vast te maken.

Toer 1: haak 5 losse, haak in de vierde en de vijfde losse een stokje, de eerste 3 lossen zijn het eerste stokje (totaal 3 stokjes)

Toer 2: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 1 stokje en haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 5 stokjes)

Toer 3: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 7 stokjes)

Toer 4: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 9 stokjes)

Let op nu ga je het hartje inhaken

Toer 5: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 3 stokjes, hecht aan met crème haak 1 stokje crème, hecht aan met roze en haak nog 5 stokjes roze (totaal 11 stokjes)

Toer 6: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 2 stokjes, hecht aan met crème haak 5 stokje crème, hecht aan met roze en haak nog 4 stokjes roze (totaal 13 stokjes)

Toer 7: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 1 stokjes, hecht aan met crème haak 9 stokje crème, hecht aan met roze en haak nog 3 stokjes roze (totaal 15 stokjes)

Toer 8: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 1 stokjes, hecht aan met crème haak 11 stokje crème, hecht aan met roze en haak nog 3 stokjes roze (totaal 17 stokjes)

Toer 9: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 2 stokjes, hecht aan met crème haak 5 stokje crème, hecht aan met roze haak 1 stokje roze, hecht aan met creme haak 5 stokjes crème, hecht aan met roze, haak 4 stokjes roze (totaal 19 stokjes)

Toer 10: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak 3 stokjes, hecht aan met crème haak 4 stokje crème, hecht aan met roze haak 3 stokjes roze, hecht aan met creme haak 4 stokjes crème hecht aan met roze, haak 5 stokjes roze (totaal 21 stokjes)

Het hartje is nu klaar, je kan de draad van de crèmekleurige katoen afknippen en afwerken.

Toer 11: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 23 stokjes)

Toer 12: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 25 stokjes)

Toer 13: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 27 stokjes)

Toer 14: Roze: haak 3 losse (je eerste stokje) meerder meteen door in het eerste stokje, een stokje te haken, haak in ieder volgende stokje een stokje, haak in laatste stokje nog 2 stokjes (totaal 29 stokjes)

Zet de hartjesbedel vast met de begindraad, maak z