google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Flip flops Flowers handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Na de Summer flipflops, nu de flower versie. Ik heb ze al veel gedragen, deze roze gehaakte teenslippers met bloemetjes . Ik vind ze heerlijk zitten, geen irritatie bij de teen en ze staan nog leuk ook. Je hebt ze zo gemaakt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor Flipflops Flowers:

 • Roze teenslippers van de Zeeman €1,29 (daar knip je de bandjes van af)

 • 6 knoopjes

 • 4 houten kralen

 • 1 bol grijs soft katoen Action

 • 1 bol roze soft katoen Action

 • 1 bol zalm soft katoen Action

 • 12 gekleurde splitpennen van de Action

 • Haaknaald 3,5

 • Roze garen

 • Stopnaalden klein en groot

 • Schaar

Gebruikte steken:

 • lossen

 • halve vasten

 • vasten

 • stokjes

Hoe haak je de flipflops:

5 kleine bloemetjes:

Maak een magische ring, in deze ring haak je 10 vasten en sluit de ring met een halve vaste. Trek de draad goed strak aan zodat het een mooi rondje wordt. Schakel over naar een nieuwe kleur. Haak 1 losse en *3 stokjes in de eerste steek, in de volgende steek 1 vaste*, herhaal dit * nog 4 keer. In totaal 5 blaadjes. Dan heb je je eerste bloemetje gehaakt. Je haakt nu nog 4 zulke bloemetjes. Ik heb 3 bloemetjes in de kleur roze/zalm en 2 bloemetjes grijs/roze.

1 grotere bloem zalm/grijs:

Maak een magische ring, in deze ring haak je 14 vasten en sluit de ring met een halve vaste. Trek de draad goed strak aan zodat het een mooi rondje wordt. Schakel over naar een nieuwe kleur. Haak 1 losse en *3 stokjes in de eerste steek, in de volgende steek 1 vaste*, herhaal dit * nog 6 keer. In totaal 7 blaadjes.

Haak aan 1 bloem meteen 5 lossen vast, dit is het touwtje tussen je tenen, hecht af met een lang draad. Haal draad door voorste opening (grote teen) en zet met stopnaald deze draad vast aan knoopje aan de onderkant van de zool.

In totaal heb je 6 bloemen.De bloemen zet je met een klein steekje aan elkaar. Vooraan de bloem met de 5 lossen (voor de teen), daar achter 2 grijze/roze, dan een roze/zalm, de grote bloem en dan nog een roze/zalm. Steek de splitpennen door het midden. Hecht de draadjes af.

Lusjes 2x: Haak 10 lossen, sluit met een halve vaste, haak 10 vasten, hecht af met een lang draad. Haal draad door achterste twee openingen zet met de draad een knoop aan de onderkant van de zool vast.

Mocht je er niet uitkomen met het haken van het bloemetje. In dit filmpje wordt het goed en rustig uitgelegd.

De linten:

Haak in het midden van de kleine achterste bloemetjes 3 linten van ongeveer 100 lossen.Pak alle drie de linten bij elkaar, haal de houten kraal er doorheen en maak een gezamenlijke knoop. Vlecht aan beide kanten de lint door het lusje van je teenslipper, sla de lint om je hiel, en twee keer om je been. Maak de linten vast met een losse knoop. Veel plezier met deze zomerse slippers.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com/creatief. Veel succes en mocht je vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


957 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page