google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
 • Instagram
 • Facebook
 • YouTube
 • Pinterest
 • Twitter
 • Foto van schrijverjuf Sas

Shawl Snowflake handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Net nu het echt winter begint te worden, heb ik mijn shawl af. De shawl heb ik corner to corner (C2C) gehaakt in blokjes van 4 stokjes. De shawl is 17 blokjes breed en 100 blokjes lang. Bij elkaar heb ik dus 6800 stokjes gehaakt. Franjes er aan (8 aan beide kanten, dus 16 in totaal) en de shawl is af.

Het patroon heb ik gemaakt op de website stitchfiddle.com. Fijne site om mee te werken met corner to corner (pixel) haken. Je kan heel makkelijk zelf je ideeën uittekenen. De shawl is gehaakt met Julia wol van Zeeman. De donkerroze, blauw en creme zijn helaas niet meer verkrijgbaar bij Zeeman (is van vorig seizoen, jammer zijn erg mooie kleuren) maar de shawl kan je natuurlijk helemaal aanpassen aan jouw kleuren die bij jouw jas passen.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas.Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Je hebt nodig:

 • 3 bollen donkergrijs Julia

 • 1 bol lichtgrijs Julia

 • 1 bol lichtroze Julia

 • 1 bol donkerroze Julia

 • 1 bol blauw Julia

 • 1 bol lichtblauw Julia

 • 1 bol beige Julia

 • Haaknaald 8

 • Patroon op stitch fiddle

 • stopnaald voor het afwerken van de draadjes (en dat zijn er helaas veel met deze manier van haken)

Tip: Streep bij dit patroon de blokjes af, dan zie je precies waar je bent gebleven. In filmpje hieronder zie je hoe je de franjes maakt. Deze franjes maken de shawl helemaal af.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


3.802 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page