• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Vest Hygge handmade by juf Sas met gratis patroon


Ik houd van wol Julia van de Zeeman en wat was ik verrast door de nieuwe kleuren. Toen ik ze in de webshop van Zeeman zag, heb ik meteen een voorraad okergeel en blauw ingeslagen. Van okergeel heb ik een heerlijk warm, gezellig, comfortabel vest gebreid. Lekker op breinaalden 12 dus grof en snel gebreid. Het vest voelt echt Hygge, vandaar de naam.

Het vest is reversible, je kan het dus aan twee kanten dragen, erg praktisch en geeft een leuk effect. Bekijk het filmpje en zie hoe handig.

Vest Hygge past geweldig bij de vrolijke shawl Felice. Mooie combinate van kleuren en van materiaal, het katoen met de wol.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor een vest met maat L/40/42:

-breinaalden 12 (deze houten breinaalden heb ik gekocht voor € 1,- bij de Wibra)

-5 bollen Julia Okergeel à € 1,99 per bol

-haaknaald 7 om vest in elkaar te zetten/haken

-stopnaald om draadjes weg te werken

-2 etiketten handmade

-2 zilveren kralen voor koordjes

Hoe maak je vest Hygge?

Uit ervaring weet ik dat wol Julia na verloop van tijd behoorlijk 'groeit' dus ik heb het vest niet te ruim gebreid. je zal zien dat bij het dragen je vest steeds ruimer wordt.

Achterpand, voorpanden en mouwen dubbelsdraads breien met twee draden okergele Julia met naalden 12