google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Schilderij 'Spring tree' geschilderd door juf Sas


Branches in the wind

Still standing here together

One more storm to weather

We'll get through it yet


Tekst uit the family tree van Venice

Na de donkere woods, dat prima paste bij de winter, wilde ik nu weer heel een licht vrolijk schilderij in de woonkamer. Dus een nieuw leeg doek, verf en aan de slag. De ondergrond is vooral veel tinten wit, roze, rood, oranje en zwart en lekker dik op het doek gesmeerd. Dit heb ik ook lekker met mijn handen geschilderd. Niks zo fijn als kliederen met verf.

Na verschillende lagen ondergrond ontstond er reliëf in het schilderij.

Hierna heb ik een laag witte verf er over heen gestreken en dit weer verdund zodat de kleuren niet te fel zijn.

Nadat dit klaar was, lekker het doek op ee opgaande zon en kwam het idee om een silhouette van een booom te tekenen. Ik had nog een stuk houtskool liggen en ben gaan tekenen, gewoon om te proberen. Dat paktje best leuk uit en zo ontstond de houtskoolboom met de takken.

Voordeel van houtskool is ook dat de nerven van de boom ook zo goed naar voren kwamen. en je kan houtskool heel dicht opbrengen maar ook weer fijn uitvegen.

De bladeren zijn geschilderen, best een zen werk om zo blad voor blad te schilderen. In de bladeren zitten allerlei kleuren, geel, wit, blauw en veel tinten groen.

Om de boom niet te saai te maken, wilde ik er kleurrijke vogels in. Eerst kwam het roodborstje in de boom en bovenin kwam er ook nog een pimpelmees en met deze twee vogels was de boom klaar.

Ik ben blij met het schilderij, het houtskool glimt mooi en geeft een speciaal effect aan het geheel. De vogels komen goed tot z'n recht en het lijkt net of ze van het doek af kunnen vliegen.

En het schilderij maakt onze woonkamer weer helemaal anders. Ik ben iedere keer weer blij als ik er langs loop.

Spring tree is in de periode van 14 februari tot 24 mei 2020 geschilderd met acrylverf, gecombineerd met houtskool, afmetingen 75 x 115 cm. Het schilderij is ook te koop voor €350.

Meer details van het proces van schilderij Springtree:


203 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page