google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Vriendschapssleutelhanger handmade by juf Sas met gratis patroon


Vriendschap moet je vieren en koesteren. Deze sleutelhanger heb ik voor 2 vriendinnen gemaakt. Ik ben heel blij met deze vriendinnen die mijn leven rijker maken. Dat wilde ik ze ook laten merken met deze sleutelhanger die vol symboliek voor onze vriendschap staat.

We zijn alle drie heel anders, dat maakt onze vriendschap juist zo bijzonder. We hebben heel veel lol, maar kunnen ook onze mindere dagen met elkaar delen en leren van elkaar. We hopen straks in het bejaardentehuis elkaar nog steeds te helpen en de boel op stelten te zetten.

Dus heb je ook zulke vriendinnen en wil je ze laten weten hoe speciaal ze zijn voor jou, maak dan ook zo'n leuke symbolische sleutelhanger. Veel succes!

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

-weitasknoop

-losse

Grootte:

De sleutelhanger kan je zo lang maken als je wilt (aantal lossen ertussen in kan je zelf bepalen

Wat heb je nodig:

-haaknaald 4

-Katoen Epic van Yarn and Colors (kleur Birch)

-verschillende bedels

De bedels heb ik bij Ali Express besteld. In 8 dagen had ik de bedels in huis. Ze zijn echt heel leuk en je hebt geweldig veel keus.

Hierbij de linkjes:

-schaar

-stopnaald

-stukje touw

-stukje leer

-houten kralen (van de Action, van een kralensnoer)

-sleutelhanger (ik heb hem bij Ali Express besteld)

Hoe maak je de vriendschapssleutelhanger:

Deel 1, de houten kralen met touw en stukje leer

Deel 2, knopen van de bedels en veer

Knoop de weitasknoop, rechts en links, om en om. Knoop de bedels aan de zijkanten mee (met 1 oogje) of in het midden mee (bedels met grote ring). Knoop rechts, links, rechts, links (dus 4 keer) en knoop dan een bedel mee.

Je kan er zelf voor kiezen hoeveel bedels je mee knoopt. Ik heb aan beide kanten 4 bedels dus totaal 8 bedels mee geknoopt.

Deel 3: de veer

-Start met het haken van 10 lossen, zorg dat je begin en einddraad lang is (die verwerk je in jouw veer). De begindraad haal je een paar keer door de houten kralen zodat de veer goed vast zit aan het geknoopte stuk.

-Haak de 2 draden van geknoopte deel door de eerste lossen van de veer

-Knip 20 kleine draadjes

-Haal 10 keer de draadjes door de lossen. Per keer haal je 2 draadjes tegelijk door.

-Blijf aan dezelfde kant de draadjes doorhalen (met het streepje).

-Knip de veer op maat.

-Rafel de draden. Ik doe dit met een botte stopnaald, een schaartje gaat soms zo pluizen.

Filmpje:

In het filmpje leg ik met beeld uit wat je moet doen om de veer te maken:

Abonneer je gratis op mijn Youtube kanaal. Dus ben je blij met de filmpjes van juf Sas, klik dan op de rode knop abonneren. Dit kost jou niets maar je helpt mij.

Je sleutelhanger is klaar!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


#haken #crochet #jufSas #freepattern #gratispatroon #hekel #häckeln #simpel #patroon #EpicYarnandColors #epicvanyarncolors #epic #katoen #haakkatoen #wolplein #vrolijk #makkelijkpatroon #freepatternjufSas #hakeniship #handmade #zomerhaken #zomer #zoklaar #snelklaar #gehaakt #virka #gratispatroonvanjufSas #yarnandcolorsvanWolplein #zomers #gehaakteveer #veer #feather #crochetfeather #Ibizastyle #hippie #bohemianstyle #bohemian #veervanjufSas #crochetfeathers #gehaakteveren #DIY #creatief #stapvoorstap #hoehaakjeeengehaakteveer #nieuwevariantgehaakteveer #veer2 #uitlegineenfilm #birchvanyarnandcolors #hoemaakikeenveer #simpelpatroonuitleginfilm #veervoordromenvanger #verenhanger #gehaakteverenhangermetgehaakteveren #bohostyle #sleutelhanger #vriendschap #sleutelhangermetveer #bijzonderevriendschap #vriendschapmoetjevieren #vriendschapmoetjekoesteren #cadeautje #viervriendinnen #vriendschapssleutelhanger #DIYsleutelhanger

811 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page