Recept juf Sas Poké Bowl met zalm google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Recept juf Sas Poké Bowl met zalm


Met wat hoor ik je denken, met zeebanaan? Ik dacht eerst dat het een grap was maar ze bestaan echt, zeebananen. De zeebanaan heb ik na een nieuwsbrief van Groentebroer besteld en ik vind ze echt een ontdekking. Heerlijk!

Ik heb de zeebanaan in een Poké Bowl verwerkt en echt dat was smullen. Ze hebben net zoals zeekraal een ziltige smaak en zijn ook nog eens een beetje pittig. En het mooiste is dat ze gewoon in Zeeland geteeld worden. Dat vind ik extra leuk.

Groentebroer Trouwens de Groentebroer is echt een aanrader. Ik bestel er nu al een tijdje bijna elke week verse groente en fruit.

Geen onnodig plastic en verpakking dus lekker duurzaam En de doos waarin ze alles leveren, nemen ze de volgende keer weer mee voor hergebruik.

Wat is een poké bowl? Een Poké bowl is eigenlijk een sushisalade. De poké(spreek je uit als pokay) bowl vindt zijn oorsprong in Hawaï. In het Hawaïaans betekent Poke “in plakken / stukken snijden”. Een pokebowl is een gerecht waar fijn gesneden (rauwe) vis en groente centraal staan net als in sushi. Daarom kun je een pokebowl vergelijken met een bowl gevuld met alle ingrediënten waar je normaal sushi van maakt oftewel een sushi salade. De poké bowl is eigenlijk de perfecte maaltijd voor drukke Nederlanders die weinig tijd hebben om in de keuken te staan.

haakpatroon van placemat Estrella vind je op mijn blog https://www.jufsas.com/post/estrella Het recept Hierbij het recept van de Poké Bowl met zalm, zeebanaan en wakame. Deze poké bowl is erg lekker, snel klaar, voedzaam en gezond. Heerlijk als lunch maar kan ook prima als avondeten. Wat heb je nog voor 2 personen:

Bereiden:

  1. Kook de rijst in 10 minuten. Haal de deksel niet van de pan, laat de gekookte rijst na het koken nog minstens 15 minuten staan in de pan.

  2. Snijd het steeltje van de halve rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn. Meng de zalmblokjes in een kom met de rode peper, sojasaus en olie. Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Schaaf de komkommer en geschrapte wortel met een kaasschaaf of dunschiller in lange linten. Je kan er ook voor kiezen het in dunne plakjes te snijden. Snijd de bosuien in schuine ringetjes. Snijd de avocado overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd de avocado in plakjes.

  4. Snijd de wakame in hele kleine stukjes

  5. Verdeel de rijst over 2 kommen. Verdeel de zalmblokjes, sojabonen, komkommer, wortel, bosui en avocado erover. Bestrooi de zalm en de groente met de sesamzaadjes.

  6. Verdeel de gesneden wakeme over de groente en leg voor de finishing touch er ongeveer 10 zeebananen per kom op.

608 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0