google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Pica Pau Amigurumi juf Sas


Bij het bekijken van de haakboeken bekeek ik de Pica Pau boeken, deel 1 en deel 2, en ik moest gewoon een knuffel Picapau knuffel haken. In deel 2 van Picapau van Yan Schenkel zag ik hert Elena en ik had nog restjes katoen liggen precies in de kleuren van het patroon.

Het was heerlijk om eens een patroon te haken en het niet zelf te verzinnen. En als er zulke gave patronen bestaan, waarom zou je het dan zelf verzinnen.

Ik vind haar zo gaaf geworden, deze Elena. Zo leuk dat ik meteen met knuffel nummer 2, Satsuki Kat door ben gegaan. Dit een beetje op verzoek van dochterlief Daphne.

Zo leuk om even tussendoor een klein onderdeeltje te haken. Zeker als ik met mijn eigen ontwerpen niet verder kan omdat ik bijvoorbeeld eerst moet filmen, haak ik weer een onderdeel. Je ziet je knuffel groeien.

Satsuki Kat, ook uit deel 2, heb ik in Drenthe gehaakt. Het is best een gepriegel met haaknaald 3 maar hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt.

En de meeste mensen vinden het in elkaar zetten een vreselijk werk maar ik vind dat juist het leukste van alles omdat je dan echt resultaat gaat zien en je knuffel karakter krijgt. Ook Satsuki is een geweldige dame geworden.

En als je dan de smaak te pakken hebt, ga meteen verder met James Eend. Deze eend met zo’n gaaf hoedje kan je toch niet weerstaan.

En ik had nog precies de kleuren liggen van deze eend, handig om restjes op te haken.

James is echt een geweldige eend geworden. Het is echt een droppie zo met z’n petje en parmantig staartje.

Het patroon van James komt ook uit boek 2. De patronen zijn goed en duidelijk beschreven. Je moet wel aardig wat haakervaring hebben en patronen kunnen lezen als je je stort op deze knuffels van Yan Schenkel.

De knuffels Elena, James en Satsuki heb ik met restjes katoen gehaakt dat ik nog had liggen. Nu ik er wel aardig doorheen ben ga ik verder haken met Quattro van Lang Yarns.

Dit heerlijke katoen is bij de Breiboerderij verkrijgbaar in heel veel mooie kleuren https://www.debreiboerderij.nl/wol/lang-yarns/quattro.html Een bol kost €2,40 per stuk.

Ik kan nu aan de slag met Murray de zeeotter uit boek 1. Met een achternaam den Otter mag die niet ontbreken in de verzameling.

Elena is al prima terecht gekomen. Ik kreeg deze foto van de week door geappt, dan smelt je hart toch!

Haakboeken Pica Pau van Yan Schenkel

De haakboeken van Pica Pau, deel 1 en deel 2 kan je voor €19,99 per stuk bestellen bij de Breiboerderij. Misschien een leuk cadeautje voor deze decembermaand.

Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief703 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page