google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Tekenen met pastels door juf Sas


Bij de Action heb ik al een tijd geleden een doos met pastels gekocht. Op het strand heb ik een keer getekend met dit krijt. Het stuift enorm en ik was er nog niet zo kapot van. Nu ik schouderklachten heb en even niet haak en brei, heb ik meer tijd om te tekenen en te schilderen. Dus vorig weekend doos pastels tevoorschijn gehaald en aan de slag gegaan. Ten eerste is tekenen de manier om te ontspannen voor mij. Op het moment dat ik teken, denk ik nergens meer aan. Al snel snapte ik het principe van pastels en ontstond een vrouw op een schommel.

Daarna een portret getekend van een jongen met vitiligo. Zo gaaf om van niets iets te maken. Geroerd was ik door het bericht van een moeder, die haar eigen zoon er in herkende. Een jongen van 13 jaar die enorm moeite heeft met zijn ziekte. Ik vond het zo bijzonder dat ze me een bericht stuurde.

Na de jongen heb ik ook een oudere man met vitiligo getekend. Ik hoop met deze tekeningen uit te stralen dat je trots mag zijn op je lijf.

De vrouw die haar baby voedt aan haar borst is qua kleuren erg goed gelukt. Ik ben erg enthousiast over het tekenen met pastels. Werken met pastels is echt wat voor mij, kliederen, uitsmeren, verfijnen en bijwerken. Enige nadeel is dat het een enorm stofbende wordt, maar goed dat heb ik er dan voor over. De kleine afwerkingen met dik krijt is best pittig dus ik weet in ieder geval ook wat ik graag voor mijn verjaardag wil, een set met pastelpotloden.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page