Ontbijten met taart? Het kan! google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverLiefs Elke

Ontbijten met taart? Het kan!


Ontbijten met taart? Het kan! Natuurlijk klinkt het niet helemaal gezond, bij taart denk je vaak aan veel suikers, vetten en calorieën, maar bij deze taart is dat eventjes anders. Deze taart zit namelijk vol met eiwitten, minder suikers en weinig vet. 


Het basis recept heb ik te danken aan Carola Bakt Zoethoudertjes, dank hiervoor! Toch heb ik er een beetje mijn eigen draai aangegeven, ook omdat ik de uitleg eerlijk gezegd niet helemaal top vond en er niet echt uitkwam wat ik nou precies moest doen.


Dit recept is natuurlijk super leuk en lekker om te maken als paasontbijt !


 

Benodigdheden: 

- Springvorm, ik gebruikte een 24 cm springvorm. 


Bodem

- 80 gram pruimen

- 80 gram noten naar smaak, ik heb een mix van noten gebruikt. 

- 80 gram havermout

- Flinke snuf kaneel

Het beste is als je een keukenmachine in huis hebt. Wanneer je dit niet hebt, zou je het met een blender kunnen doen. Dit gaat niet super, omdat de pruimen aan de bodem blijven hangen. Maar het is te doen. 


Kwarklaag

- 500 gram kwark naar keuze, ik heb aardbeien kwark 5% vet gebruikt.

- 150 gram diepvries frambozen

- 5 blaadjes gelatine

- 1 theelepel vanille suiker. 

Wanneer je hebt gekozen voor een normale magere kwark zonder smaak kan je er +/- 50 gram suiker aan toevoegen. Bij kwark met een smaakje is dat niet nodig! 


 



 

Let's begin!

Stap 1 Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Smeer de randen in met een klein beetje (olijf)olie. 


Stap 2 

Keukenmachine: gooi alle ingrediënten voor de bodem met elkaar in een keukenmachine en mix het.

Blender: wanneer je hebt besloten het in de blender te doen dan zal alles aan de bodem blijven hangen. Dit is niet erg, je schraapt het gewoon met een lepel uit de blender en doet het in een kommetje. Kneed het plakkerige deeg dan wel nog eventjes goed na. 


Stap 3 Bedek de bodem met het mengsel en druk goed aan. Dit hoeft geen dikke laag te zijn, gewoon een laagje zodat echt heel de bodem bedekt is. Kom je te kort? Prak dan nog een pruim en voeg hier nog eens een paar noten en havermout aan toe (verkruimelt). 


Stap 4 Leg de gelatine blaadjes blaadje voor blaadje in een kom met koud water voor ongeveer 15 minuten. Laat het echt 15 minuten weken. Als de gelatine niet genoeg water heeft kunnen absorberen, dan haalt het vocht uit je gebak waardoor het heel droog wordt en uit elkaar zal vallen. 


Stap 5 Verspreid tegen de rand op de bodem frambozen (rond dus). 


Stap 6 Doe de overige frambozen in een pannetje met een paar eetlepels water. Het water hoeft niet te koken. Wanneer de frambozen warm zijn kan je ze, in het pannetje, pletten met een vork. 


Stap 7 Zet het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en roer ze goed door het frambozen prakje (en het frambozensap) in het pannetje. 


Stap 8 Doe het frambozen - gelatine mengsel door de kwark en voeg de vanille suiker toe. 

Wanneer je gekozen had voor een kwark zonder smaakje, is dit het moment om de 50 gram suiker er ook aan toe te voegen wanneer je dit zou willen.


Stap 9 Verdeel de kwarklaag over de aangedrukte bodem van de taart en zet het een nacht in de koelkast. 

 

Liefs, Elke.


791 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0