• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Mijn eerste haakboek 'Haken met juf Sas' in samenwerking met Yarnsea


Mijn eerste haakboek is een feit en ik ben er super trots op. Ook ben ik trots op de medewerkers van Yarnsea die dit mogelijk hebben gemaakt. Tussen het eerste berichtje van Robin van Yarnsea waarin hij uitlegde waar Yarnsea graag naar toe zou willen gaan en nu zitten precies 24 weken en in die 24 weken is gewoon mijn boek ontstaan. Hoe het traject verlopen is, lees je hieronder.

Op 12 oktober nam Robin contact met mij op via mijn website. We hebben daarna een belafspraak gemaakt zodat hij uit kon leggen wat hij nou precies bedoelde. Ik werd meteen enthousiast van het verhaal van Robin. Een start up onderneming rondom haakpatronen met het idee dat haaksters straks zelf hun eigen haakboek kunnen samenstellen, hoe tof is dat! En ook wil Yarnsea een tool ontwikkelen waarin haakpatronen meteen vertaald kunnen worden naar het Engels, Spaans, Portugees, Duits en ga zo maar door. Daar houd ik van, nieuwe ontwikkelingen en anders dan anders. Ik denk dat het een enorm gat in de markt is in de haakwereld dus ik wilde graag mijn medewerking verlenen. Ik weet veel van haken, zij weten alles van systemen en boeken printen en zo zijn we samen op pad gegaan.

Quinten van Yarnsea links, juf Sas midden en Robin van Yarnsea rechts


In online meetings met de mensen van Yarnsea heb ik een aantal dingen uitgetest en gaandeweg kwam het idee om een heel juf Sas boek uit te geven. Ik heb een aantal patronen en foto's doorgestuurd en zij gingen aan de slag daarmee.

Op 16 maart kwamen Robin, Quinten en Mikkie vanuit Zoetermeer naar Tholen gereden om het geprinte boek 'Haken met juf Sas' te overhandigen. Het was leuk om elkaar nu ook in het echt te ontmoeten. Na een aantal nakijksessies werd het boek aangescherpt en gefinetuned en donderdag gaf ik mijn akkoord. Nu was het goed en af! Ook bij Yarnsea hebben ze hard gewerkt om de website en bestelmodus op tijd klaar te krijgen en ook dat was zo goed als gereed op vrijdag. We kozen ervoor om het nog niet zo net voor het weekend online te gooien maar het over het weekend te tillen.

Blij gingen we het weekend in, als je een tijd naar iets toewerkt en het is dan zover is dat zeker een reden voor een feestje. Het leuke is dat er zelf zonder ruchtbaarheid er dit weekend al 14 boeken besteld zijn, super leuk!