google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Haakpatroon placemat Flor van juf Sas


Na placemat Estrella nu ook 2 nieuwe placemats in blauwtinten gehaakt die mooi bij onze nieuwe eettafel en stoelen passen. Deze placemat had ik al eerder in andere tinten gehaakt maar die vond ik niet zo goed overkomen. Met deze kleuren komt het patroon extra goed tot zijn recht. Flor betekent in het Spaans Bloem dus ik vond ik wel een toepasselijke naam voor dit ontwerp. Ze staan heel vrolijk en we gebruiken ze vaak. Leuk ook om af te wisselen met de placemats Estrella. Kortom een patroon waar ik best trots op ben.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas.Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Gebruikte steken:

Afmetingen:

Placemat Flor is ongeveer 33 cm in doorsnee

Wat heb je nodig:

-1 bol Paris van Drops kleur 17 naturel

-1 bol Paris van Drops kleur 41 mosterdgeel

-1 bol Paris van Drops recycled denim kleur 101 light blue (splijt wel een beetje maar geeft wel een stoer effect)

-haaknaald 4

-schaar

-stopnaald

Hoe maak je Placemat Flor:

Dit patroon bied ik in twee delen aan omdat anders 1 blogpost wel erg groot wordt met de vele foto's. Hier ga je naar deel 2

Hier het hele patroon van de placemat, gemaakt in Stitch Fiddle.

Als je deze foto opslaat, geef je dan even een klik op mijn advertentie? Thanks!

Belangrijk: Elke toer begin ik met 3 lossen, die tel ik niet mee als stokje, in elke steek haak ik daar nog een stokje, dit om te voorkomen dat je een soort gat in het patroon krijgt. Ook elke toer sluit ik met een halve vaste en ik draai mijn haakwerk niet. Je haakt met meerdere draden, bij het haken neem je de draden met haken mee, tussen je haakwerk.

Toer 1:

Maak een magische ring met naturel, haak hierin 3 lossen, haak 12 stokjes in naturel

Toer 2:

Haak 3 lossen, *haak 2 stokjes naturel in zelfde steek*, herhaal * nog 11 keer

Toer 3:

Haak 3 lossen naturel, *haak 1 stokjes naturel, haak 2 stokjes naturel in zelfde steek*, herhaal * nog 11 keer

Als je deze foto opslaat, geef je dan even een klik op mijn advertentie? Thanks!

Toer 4

Haak 3 lossen naturel, *haak 2 stokjes naturel, haak 2 stokjes naturel in zelfde steek, 2 stokjes naturel, 1 stokjes naturel en 1 stokje light blue in zelfde steek *, herhaal * nog 5 keer

Toer 5:

Haak 3 lossen naturel, *haak 1 stokje naturel, haak 2 stokjes naturel in zelfde steek, 3 stokjes naturel, 2 stokjes naturel in zelfde steek, 1 stokjes naturel, 1 stokje light blue*, herhaal * nog 5 keer

Toer 6:

Haak 3 lossen naturel, *haak 1 stokje naturel, haak 1 stokje mosterdgeel, haak 1 stokje naturel, haak 1 stokje mosterdgeel, haak 2 stokjes naturel in zelfde steek, haak 1 stokje mosterdgeel, haak 1 stokje naturel, haak 1 stokje mosterdgeel, 1 stokje naturel, 2 stokjes light blue in zelfde steek*, herhaal * nog 5 keer

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

2.186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page