Haakpatroon haarband Dot van Suzanne google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverSuzanne

Haakpatroon haarband Dot van Suzanne


Haakpatroon haarband Dot van Suzanne

Het is herfst en de dagen worden steeds korter en kouder. Ik ben een echte koukleum. Vooral mijn handen, voeten, neus en oren worden snel koud en het duurt vaak lang voordat deze weer opwarmen. Een muts of hoofdband is echt een uitkomst voor mijn koude oren. Om mezelf goed voor te bereiden op de koudere temperaturen besloot ik een hoofdband te haken die je ook leuk binnen kan dragen als haarband.


Ik ben gek op motieven en verwerk deze ook regelmatig in mijn ontwerpen. Zo ook bij het haakpatroon van spencer Penny. Dit keer besloot ik een ontwerp te haken met een simpeler motief, namelijk stippen. Hierdoor kwam ik al snel op de naam Dot.

Haarband Dot is een heerlijk warme hoofdband/haarband geworden. Het garen Regina van Lang Yarns waarmee haarband Dot is gemaakt bestaat uit 50% katoen, 24% alpaca, 20% zijde en 6% wol. Deze samenstelling zorgt ervoor dat de haarband warm is, maar ook licht aanvoelt. En door de alpaca krijgt de haarband een fluffy uitstraling. Wat mij betreft een heerlijke combinatie!


Haarband Dot wordt in het rond gehaakt met twee kleuren. In het patroon staat uitgebreid met woorden en stap-voor-stap foto's uitgelegd hoe je met twee kleuren tegelijk haakt en hoe je de kleurwissels maakt. Je haakt vasten in de achterste lussen van de steek waardoor het patroon van de stippen mooi op elkaar aansluit. Aan het einde haak je nog een omslag voor de haarband.

haakpatroon-haarband-dot-van-suzanne

Gebruikte steken:

- Losse

- Halve vaste

- Vaste


Afmetingen:

Haarband Dot is 8 centimeter breed. De lengte van de haarband is naar wens aan te passen.

Proeflapje: 18 steken x 21 rijen met haaknaald 4.0 mm = 10 x 10 cm.


Dit heb je nodig om haarband Dot te maken:

- 1 bol Lang Yarns Regina in kleur 1093.0004 (zwart)

- 1 bol Lang Yarns Regina in kleur 1093.0020 (lichtblauw)

- Haaknaald 4.0 mm - Steekmarkeerder

- Stopnaald

- Schaartje


Je kan natuurlijk ook kiezen uit andere kleuren Regina(er is keus uit 25 kleuren) of ander garen met een soortgelijke stekenverhouding.


Haakpatroon haarband Dot:

Je vindt het haakpatroon van haarband Dot in de webshop van Juf Sas.


Je kunt het haakpatroon van haarband Dot tot en met 15 november met korting kopen voor maar €1,00! Gebruik bij het afrekenen de code Dotje en je krijgt €0,50 korting. Na deze periode betaal je €1,50 voor het haakpatroon.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen!


Het patroon kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen (o.a. iDeal en bankcontact).


Hashtag op social media:

Wanneer jij ook haarband Dot gaat haken, dan kan je in jouw bericht op social media de hashtag #haarbanddot gebruiken en @crochetkeepsthedoctoraway taggen. Daarnaast zou ik het ook super leuk vinden als je me volgt op Instagram op het account van @crochetkeepsthedoctoraway. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!


Vragen?:

Heb je vragen over het haakpatroon van haarband Dot? Neem dan contact met mij op via Instagram of e-mail:

Instagram: @crochetkeepsthedoctoraway


852 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page
google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0