google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte huisjes handmade by juf Sas met gratis patroon


Het thema huis staat centraal in 2018. Verhuizen en een nieuw te bouwen huis. Dit nieuwe huis heeft me geïnspireerd om een'huis'slinger te haken. Ons nieuwe huis wordt een heel kleurrijk huis, het roze huis van Tholen. Het komt op een geweldig plek, tussen twee wateren in, de haven van Tholen en het Schelderijnkanaal. We zijn voor de plek gevallen en natuurlijk ook voor het huis. Het wordt een rijtje van 8 kleurrijke huizen, wij worden nummer 4 in het rijtje.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Mijn gehaakte slinger bestaat ook uit 8 gehaakte gekleurde huisjes, kortom een vrolijke slinger die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Voor een housewarming, een kinderkamer of gewoon als versiering.

Wat heb je nodig voor deze duurzame slinger:

-verschillende kleuren katoen (restjes) voor de huisjes

-bruin katoen voor de daken van de huisjes

-gebroken wit katoen voor de slinger

-haaknaald 4

-grote stopnaald

-etiket (gekocht bij de Action)

-schaar

Gebruik het patroon van het huisje van dit patroon dat ik heb uitgetekend. Mocht je het niet snappen, lees dan het uitgeschreven patroon van het huisje.

Gebruikte steken:

-lossen

-vasten

-stokjes

Het uitgetekende patroon van het huisje:

Het uitgeschreven patroon van het huisje:

Toer 1: start met 13 lossen

Toer 2 t/m 5: haak 1 keerlosse, haak 13 vasten

Toer 6 en 7: haak 3 losse (je eerste stokje), haak 2 stokjes, haak 3 lossen, (sla 3 vasten over) haak 1 stokje, haak 3 lossen, (sla 3 vasten over) haak 3 stokjes

Toer 8 t/m 11: haak 1 keerlosse, haak 13 vasten

nu begint het dak, ga door met bruin katoen

Toer 12: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 11 vasten, je mindert 2 vasten

Toer 13: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 9 vasten, je mindert 2 vasten

Toer 14: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 7 vasten, je mindert 2 vasten

Toer 15: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 5 vasten, je mindert 2 vasten

Toer 16: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 3 vasten, je mindert 2 vasten

Toer 17: haak 1 keerlosse, (sla 1 vaste over) haak 1 vasten, je mindert 2 vasten

Tip: hecht de laatste gehaakte vaste nog niet helemaal af, je kan deze vaste meteen aan de toer van lossen (de slinger) vasthaken en dan afhechten.

Hoe haak je de slinger van gehaakte huisjes:

Toer 1: Haak met gebroken wit katoen 25 lossen, *haak in de laatste vasten van 1 huisje, het huisje vast met een halve vaste, haak 15 lossen*, herhaal * nog 7 keer, haak aan het eind van je slinger nog 10 extra lossen (totaal 25 lossen aan het eind). Aan het begin en het eind heb ik een soort lus gemaakt met de eerste 10 lossen, je zet met een halve vaste, deze lus vast op de toer met lossen. Door de lus kan je de slinger makkelijker ophangen.

Afwerking: hecht de draden af en naai er een handmade etiket op

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar https://www.jufsas.com/creatief.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

1.067 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page