©2020 juf Sas

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

  Gedicht 'De klas' van Theo Danes


  Ode aan alle docenten, het heet De klas
  De klasZe zeggen dat je goed moet differentiëren

  Zodat elk kind op zijn niveau kan leren

  Met die gedachten kijk je treurig door het vensterglas

  Je heb meer kinderen met 'n rugzakje dan rugzakken in de klas

  Leerling 1 moet ieder uur naar de wc

  Leerling 2 ook maar dat heet ADHD

  In het gedicht somt Theo de kinderen van de klas op met al 'zorgen en kwalen' die de kinderen hebben. Kopieergedrag, autisme, niet kunnen spellen en tellen, hoogbegaafdheid, veganisme, bloemkooloren, denkbeeldige vriendjes, onverstaanbaarheid (nummer 10, zo grappig hoe hij het voorleest) en zelfs een normaal kind, dat je je daar weer zorgen om gaat maken. Herkenbaar, geweldig samengevat, de inhoud van een klas en dan moet je tussendoor ook nog lesgeven, als je daar aan toekomt :-)

  Dus je neemt je werk weer mee naar huis

  Je hoort ze telkens zeggen, laat het los

  Want op deze wijze ben je zelf de klos

  En dan hebben ze in theorie gelijk

  Maar het werkt gewoon niet zo in de praktijk

  Je bent docent

  Gedicht uit Personal Best van Theo Danes (Amsterdam, 19 mei 1983), een veelzijdig man. Theo heeft een goede leermeester gehad in zijn oom Ivo de Wijs. Theo is momenteel ontwerper, dichter én trainer en is zichzelf niet meer als er één zou afvallen.

  #taal #gedicht #poezie #poëzie #literatuur #woorden #spelenmettaal #dichter #inspiratie #toeniktaalwerd #poem #dichten #onderwijs #odeaandeklas #deklas #deklasgedichtvanTheoDanes #dichterTheoDanes #gedichtenbundelPersonalBest #Leerling1moetiederuurnaardewc #Leerling2ookmaardatheetADHD #rugzakje #Odeaanalledocenten #bijzonderekinderen #Dusjeneemtjewerkweermeenaarhuis #Jebentdocent #Jehoortzetelkenszeggenlaathetlos #zorgenenkwalenvankinderenindeklas #autisme #hoogbegaafdheid #eennormaalkind #gedichtvoorgelezendoorTheoDanes #dedocent #gedichtvooreenjuf #ADHD #neefvanIvodeWijs

  1,952 keer bekeken
  google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0