google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Breipatroon vest Phoenix en vest Enya van juf Sas


Een heerlijk simpel en luchtig vestje. Je breit het vest Phoenix en Enya in 1 keer dus geen zijnaden en je breit ook de mouwen er meteen aan. Enige wat je moet doen is de schoudernaden vast te zetten. Dus als je de laatste steek van je tweede mouw breit kun je je vest meteen dragen.

Basis breipatroon

In dit breipatroon vind je beide vesten, het is dus een soort basispatroon waar je alle kanten mee uit kunt. Een kort vest, een langer vest, een vest met pofmouwen of een vest met aansluitende mouwen. Kortom een fijn basis breipatroon waar je heel veel verschillende vesten mee kunt breien. In het breipatroon zit ook een bijbehorende film waar ik een en ander over het patroon uitleg.

Ik heb het vestje met twee verschillende garens gebreid. Een fleurig vestje met Phoenix van Lang Yarns en een oud roze vest met Enya van Lang Yarns.

Phoenix van Lang Yarns

Lang Yarns PHOENIX is waarschijnlijk het lichtste garen wat je ooit hebt gevoeld. Dit garen bestaat hoofdzakelijk uit extra fijne merino, die mulesing-free verkregen is. De bol van 100 gram heeft een looplengte van ca. 270 meter! De Phoenix is verkrijgbaar in 15 mooie kleuren. 93% merino (extra fine - mulesing free), 3% polyamide 100 gram ca. 270 meter Naalden 7 - 8 mm Wasvoorschrift: handwas

Enya van Lang Yarns

“Het vlies van de goden” – zo wordt de vezel van de alpaca in de loop van de tijd steeds weer genoemd. Enya van Lang Yarns is een fijne alpaca in prachtige kleuren. Enya is verkrijgbaar in 20 mooie kleuren. Samenstelling: 63% Alpaca, 37% Polyamide Gewicht: 50 g Lengte: ca. 150 meter

Op maat maken, meten is weten

Niets mooiers dan een trui of vest die helemaal bij jouw lijf past. Dat is leuk gezegd maar hoe doe je dat? Ik geloof niet in standaard maten, zeker niet als je bovenstaande foto ziet. Een confectie maat zegt namelijk niks over jouw lengte en gewicht. Je kunt vest Phoenix/Enya makkelijk aanpassen door meer of minder steken op te zetten en door bv meer toeren te breien, dan wordt het vest langer. Meer uitleg hierover geef in onderstaande filmpje.

Wat heb je nodig voor vest Phoenix:

-1 bol Phoenix nr 79 turquoise

-1 bol Phoenix nr 92 groen

-1 bol Phoenix nr 65 fuchsia

-1 bol Phoenix nr 13 okergeel

-1 bol Phoenix nr 48 roze

-1 bol Phoenix nr 11 bruin

-Breinaalden 7

-Breinaalden 8

-rondbreinaald 7

-rondbreinaald 8

-Stopnaald

-Schaar

Wat heb je nodig voor vest Enya:

-5 bollen Enya nr 9

-Breinaalden 7

-Breinaalden 8

-rondbreinaald 7

-rondbreinaald 8

-Stopnaald

-Schaar

Gebruikte breisteken

-boordsteek 1 recht, 1 averecht

-tricotsteek, 1 toer recht, 1 toer averecht


Maat en afmetingen van vest Phoenix:

Maat van de trui is XL/42/44

Lengte boorden 5 cm

Totale lengte voor- en achterpand 58 cm

Breedte voor- en achterpand 68 cm

(dus verdeling 34 cm rechterschouder, 34 cm linkerschouder)

Mouwen lengte 47 cm breedte 30 cm dubbel gemeten, breedste stuk

Deze leuke wolkaarsen zijn te koop bij schoondochter Elke


Maat en afmetingen van vest Enya:

Maat van de trui is XL/42/44

Lengte boorden 4 cm

Totale lengte voor- en achterpand 65 cm

Breedte voor- en achterpand 58 cm

(dus verdeling 29 cm rechterschouder, 29 cm linkerschouder)

Mouwen lengte 46 cm breedte 15 cm dubbel gemeten, breedste stuk

Digitale breipatroon van trui en wikkelvest Cloud in webshop juf Sas


De breipatronen van vest Phoenix en vest Enya vind je samen als los patroon in mijn webshop.


Let op als je het patroon koopt, krijg je het meteen als download link in je mailbox. De link is 30 dagen geldig dus download het patroon binnen de 30 dagen en sla het patroon op!


Mijn patronen kun je op allerlei manieren betalen dus niet alleen met Paypal. Klik in je winkelwagentje op afrekenen en je vindt alle mogelijkheden om te betalen dus ook iDeal en bancontact.


Haken met juf Sas op Instagram, Pinterest of YouTube

Meer haakinspiratie, volg dan:

juf Sas op Instagram @hakenmetjufSas


Nieuwsbrief

Mis niks en schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief van juf Sas https://www.jufsas.com/nieuwsbrief


Hashtag

Gebruik op social media de hashtags #jufsas #hakenmetjufsas en leuk als je een foto van jouw trui post in de speciale juf Sas haak en brei facebook groep.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


Boeken juf Sas

De smaak te pakken gekregen en wil je meer truien gaan haken? Juf Sas heeft ook een haakboek met 13 haakpatronen, 10 truien/vesten en 3 shawls. En het tweede haakboek is een boek met Amigurumi en fashion. Kijk hier voor meer informatie over de boeken www.jufsas.com/haakboek2.879 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page