google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte XMAS slinger handmade by juf Sas met gratis patroon


Beetje vroeg maar door de donkere dagen kom ik al een beetje in de kerststemming. Voor de kerst heb ik een XMAS slinger gemaakt met zwart, gebroken wit en crème katoen van Zeeman.


Wat heb je nodig voor deze XMAS slinger:

-3 verschillende kleuren katoen voor de vlaggetjes (ik heb zwart, gebroken wit en crème katoen van Zeeman gebruikt)

-haaknaald 4

-5 zilveren sterretjes (bedels gekocht bij de Action)

-grote stopnaald

-5 belletjes, gekocht van Action

-20 houten kralen van kralenketting van Action

-touw voor de slinger

-schaar

Ik heb de letters en het hert uitgetekend in Stitch Fiddle.

Hoe haak je de slinger:

Bij elke toer haak je een haak losse en draai je je haakwerk.

Start met 19 lossen met gebroken wit, Toer 1 t/m 3 met gebroken wit, haak 1 keerlosse, haak 19 vasten Toer 4 t/m 19: Nu ga je de letters of hert met zwart inhaken. Tip: Als ik de letters of hert inhaak, dan neem ik de draad van het kleur vlaggetje mee bij het haken. Zo hoef ik niet steeds aan te hechten met verschillende draden. Toer 22: Haak 1 keerlosse, *haak 1 vaste, 1 losse* en dat herhaal dit nog 8 keer en eindig met een vaste.

Tip: start met een lange draad, daar kan je straks meteen de kralen en het sterretje of belletje aan vast maken.

Hoe maak je de slinger:

Haak met crème katoen een rand vasten om de vlaggetjes. Elk vlaggetje heb ik afgewerkt met 4 houten kralen, 2 aan iedere kant, een sterretjesbedel en een belletje. Ik heb ze vast gezet met de begindraad en meteen afgewerkt. Rijg de 5 vlaggetjes aan de touw en je XMAS slinger is af.

Je kan ook een bestelling plaatsen bij juf Sas en een slinger op maat laten maken. Ik reken €5 per vlaggetje dat is inclusief materiaal en maakkosten. Een slinger met 5 vlaggetjes kost dan €25.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Steun juf Sas

Ben je blij met de gratis patronen en blogs van juf Sas, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!


Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


1.290 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Unknown member
Aug 24, 2021

Good rread

Like
bottom of page