google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Gehaakte slinger LEEF! handmade by juf Sas met gratis patroon


Ja! Vandaag ben ik weer een jaartje ouder en om dat te vieren deze gave Ibizastyle slinger LEEF! Echt een fan van André Hazes Jr ben ik niet maar van zijn nummer Leef, blijven deze twee regels wel hangen:

Leef, alsof het je laatste dag is Leef, alsof de morgen niet bestaat

Dus voor mijn laatste jaar in de 40 vind ik dat LEEF! wel een mooi uitgangspunt is. Ik vind de kleur Mustard van Epic Yarn & Colours erg mooi bij grijs passen. De kralen en tassel (grote franje) onder aan het vlaggetje maken het extra feestelijk.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze duurzame slinger:

-2 bollen katoen Epic Mustard van Yarn & Colours

-1 bol katoen Epic Clay van Yarn & Colours

-1 bol katoen Epic Shadow van Yarn & Colours

-haaknaald 5

-4 soorten houten kralen (gekocht bij de Action(houtkleurige) en Ali Express (grijze)

-grote stopnaald

-etiket (gekocht bij de Action)

-schaar

Ik heb een vlaggetje met de L, 2 vlaggetjes met de E en een vlaggetje met de F, een een vlaggetje met ! gehaakt. In totaal bestaat deze slinger uit 5 vlaggetjes. Elk vlaggetje heb ik afgewerkt met 3 houten kralen en een tassel aan het eind. Ik heb ze vast gezet met de begindraad en meteen afgewerkt.

Bij de slinger Micha heb ik een vlog gemaakt hoe ik het vlaggetje haak. Hier kun je ook altijd kijken om te zien hoe het patroon in elkaar steekt.

Gebruik het patroon van het basisvlaggetje van dit patroon en haak de letters die jij nodig hebt in. Mijn letters zijn 8 toeren lang zodat er onder 3 toeren en boven 3 toeren zijn en de letters dus netjes in het midden zitten.

Tip:Als ik de letters inhaak, dan neem ik de draad van het kleur vlaggetje mee bij het haken. Zo hoef ik niet steeds aan te hechten met verschillende draden.

Tassel: Aan het eind van het vlaggetje heb ik een kleine tassel gemaakt. Ik heb een CD doosje gebruikt en hier 30 keer omheen gedraaid met Clay. zie in vlog hoe je zo'n tassel maakt.

Tip: start met een lange draad, daar kan je straks meteen de kralen en de tassel aan vast maken.

Hoe haak je de slinger:

-haak met katoen Clay 10 lossen,

-maak hiervan een rondje door dit vast te maken met een halve vaste

-haak nu 100 lossen

-rijg 3 kralen aan de lossen

-haak dan met 29 vasten het eerste vlaggetje aan de bovenkant vast

-haak 20 lossen

-rijg 5 houten kralen

-haak met 29 vasten het tweede vlaggetje vast

-haak 20 lossen

-rijg 5 houten kralen

-ga zo door tot alle vlaggetjes vast gehaakt zitten

-haak na het laatste vlaggetje nog 100 lossen en een lus van 10 lossen (handig om de slinger vast te zetten)

Afwerking: hecht de draden af en naai er een etiket op (gekocht bij de Action)

Te koop:

Je kan ook een bestelling plaatsen bij juf Sas en een slinger op maat laten maken. Ik reken €7 per vlaggetje (gehaakt met Epic, katoen is duurder dan bv Zeeman) dat is inclusief materiaal en maakkosten. Een slinger met 5 vlaggetjes kost dan €35.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

493 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page