google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Schilderij Happy to be old


Heerlijk vind ik het om creatief bezig te zijn en het liefst van alles, ben ik aan het schilderen. Dat doe ik toch nog echt te weinig naar mijn zin. Als ik eenmaal bezig ben, kan ik de tijd echt vergeten.

Suzanne wees mij op het interview in DWDD met portrettekenaar Siegfried Woldhek over zijn boek ZieZo. Siegfried Woldhek was ooit directeur van het Wereld Natuurfonds Nederland, maar koos voor zijn passie: tekenen. En met succes, sinds 1976 illustreert hij onder meer voor Vrij Nederland en, sinds 1980, voor NRC. Maar zijn werk is ook internationaal bekend, het Metropolitan Museum of Art in New York bezit bijvoorbeeld werk van hem. Siegfried legt in DWDD uit hoe we als volwassenen het plezier in tekenen zijn kwijt geraakt omdat het niet lijkt, je het niet goed vindt etc. Iedereen kan tekenen, als je maar kijkt en puur op je gevoel afgaat. Kijken en een soort aaien over papier, niets is eigenlijk leuker om zelf iets te creëren. Ik kan het iedereen aanraden.

Soms lukt een schilderij meteen, soms niet, dan heb je iets in je hoofd maar ontstaat er iets anders. Deze lieve opa ontstond al op 12 februari na een mislukte opzet van een vrouw in beweging. Deze vrouw heb ik overgeschilderd en daarna heb ik een oude man opgezet. De opzet van opa heeft me heel lang aangekeken in mijn werkkamer en vorige week zondag ben ik verder met hem gegaan en alles lukte. Hij ontstond en werd zoals ik voor ogen had. Ik ben blij met de kleuren, blij met zijn karakter, blij met zijn plezier. Kortom ik ben blij met opa. Een neef merkte op dat deze opa wel iets weg heeft van mijn eigen opa van Loosen en dat maakt dit schilderij nog mooier.

Heb ik opa zelf verzonnen? Nee ik zocht ene markante kop en vond deze foto op het internet en die heb ik als voorbeeld voor dit schilderij gebruikt.

Het proces van het schilderij Happy to be old.

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page