google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Shawl Elif handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Vorige week al een soort preview gepost en nu is shawl Elif af. Mooie tinten in de shawl door de geweldige wol van de Zeeman, in totaal 6 bollen nodig gehad, en met haaknaald 8 haakt het heerlijk weg. Echt een shawl voor deze sombere regenachtige dagen.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Afmetingen:

Lengte van de shawl is 2.80m (gemeten inclusief franjes). Breedte is 38 cm.

Wat heb je nodig voor shawl Elif:

-haaknaald 8

-schaar

-stopnaald

-etiket

Gebruikte steken:

-lossen

-stokjes

Hoe haak je shawl Elif:

Gebruik bovenstaande telpatroon, ik heb 4 blaadjes naast elkaar gehaakt (dus je herhaalt de 11 steken 4x met aan de randen 3 stokjes. Dus 4 x 11 plus 1 extra stokje voor aan begin (45) en 3 stokjes (48) aan het eind, in totaal 48 steken.

Start met 50 lossen, (48 steken en 2 losse voor eerste stokje)

Toer 1: haken in de derde losse (eerste stokje), 1 stokje, haak 1 stokje, (je hebt nu de rand gehaakt met 3 stokjes), *haak 4 lossen (sla 4 lossen over) en haak een stokje in de vijfde losse, haak 4 lossen (sla 4 lossen over) en haak een stokje in de vijfde losse, haak 1 stokje, haak 1 stokje* Herhaal ** nog 3 keer haak in de 50ste losse een extra stokje (dus aan de rand 3 stokjes)

Toer 2: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 3 lossen, haak in onderstaande stokje, 3 stokjes, haak 3 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 3: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 2 lossen, haak in onderstaande stokje, 2 stokjes, haak 1 stokje, haak 2 stokjes in derde stokje (totaal 5 stokjes) haak 2 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 4: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 2 lossen, haak in ieder onderstaande stokje, een stokje (totaal 5 stokjes) haak 2 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 5: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 1 losse, haak in onderstaande stokje, 2 stokjes, haak 3 stokje, haak 2 stokjes in vijfde stokje (totaal 7 stokjes) haak 1 losse* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 6: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 1 losse, haak in ieder onderstaande stokje, een stokje (totaal 7 stokjes) haak 1 losse* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 7: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 2 lossen, haak in 1ste en 2de stokje samen (1 minderen), haak 3 stokjes, haak 6de en 7de stokje (1 minderen) samen (totaal 5 stokjes) haak 2 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 8: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 2 lossen, haak in ieder onderstaande stokje, een stokje (totaal 5 stokjes) haak 2 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 9: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 3 lossen, haak in 1ste en 2de stokje samen (1 minderen), haak 1 stokjes, haak 4de en 5de stokje (1 minderen) samen (totaal 3 stokjes) haak 3 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 10: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 4 lossen, haak de 3 stokjes samen (totaal 1 stokje) haak 4 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Toer 11: Haak 3 lossen (eerste stokje) *haak 2 stokjes, haak 4 lossen, haak 1 stokje haak 4 lossen* herhaal ** nog 3 keer en eindig met 3 stokjes

Herhaal toer 2 t/m 11 nog 12x

In totaal heb ik 13 keer het herfstblad patroon gehaakt (rij 1 t/m 10) en geëindigd met rij 11 dus in totaal 131 toeren gehaakt.

Hecht de draden af en maak de franjes er aan. Naai het etiket er op en de shawl is.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij las tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

10.938 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page