google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Zomerse shawl Inbetween handmade by juf Sas met gratis breipatroon


Deze shawl is echt een project tussendoor, vandaar de naam Inbetween. Als een groot project af is en ik nog geen nieuwe inspiratie heb, wil ik wel graag iets te doen hebben. Vaak heb ik wel wat liggen waar ik niet echt fanatiek aan werk maar wel zo kan pakken. Zo ook deze shawl Inbetween. Het idee was om drie verschillende shawls te breien en die te vlechten maar dat vond ik achteraf niet bij mij passen. Beetje te truttig en iets wat ik toch niet ga dragen. Ik ben dus gestopt met twee shawls, een grove katoen en een iets fijnere wol en die heb ik aan elkaar gebreid. Knoop in de uiteinden, etiket erop en klaar is de shawl. Ik heb hem al veel gedragen en krijg er vaak opmerkingen over. 'Wat heb je een leuke shawl.' De twee verschillende structuren van wol en katoen geeft samen een leuk effect en dat valt op.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor de shawl Inbetween:

-1 bol Chuncky yarn grijs van Action

-1 bol grijze Julia van Zeeman

-breinaalden 12

-breinaalden 8

-stopnaald

-schaar

-etiket

Hoe maak je de shawl Inbetween:

Zet 10 steken op met de grove chunky Yarn op breinaalden 12

Brei eerste toer averecht, tweede toer recht, herhaal deze twee toeren tot je ongeveer 1.45m hebt bereikt, hecht nog niet af.

Zet 15 steken op met grijze Julia op breinaalden 8

Brei eerste toer averecht, tweede toer recht, herhaal deze twee toeren tot je ongeveer 1.45m hebt bereikt, hecht nog niet af.

Brei de laatste toer beide breiwerken samen, let op dat je de goede kanten aan elkaar breit. Omdat de ene breiwerk 10 steken heeft en de Julia 15, brei je alle chuncky yarn alleen en bij de Julia brei je de tweede en de derde, vijfde en de zesde, achtste en de negende, elfde en twaalfde, veertiende en vijftiende steek samen. Hecht meteen de samengebreide steken af. Mocht je dit moeilijk vinden kan je beide breiwerken apart afhechten en daarna de shawls aan elkaar naaien.

Naai het etiketje erop en draai een knoop in beide uiteinden, De shawl is af, ik draai hem meestal 2 keer om mijn nek maar er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden. Veel draagplezier!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

*Kettingen op de foto's zijn van mijn favoriete merk Pimps & Pearls

2.536 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page