google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Colshawl Claire handmade by juf Sas met gratis patroon


We kijken af en toe een paar afleveringen van Outlander op Netflix. Het verhaal gaat over tijdreiziger Claire en speelt zich af rond 1945. Claire en Frank beleven na de oorlog hun tweede huwelijksreis in Schotland in Inverness, een stad in de Schotse Hooglanden gelegen in de buurt van een oude stenen cirkel genoemd Craigh na Dun. Bij deze stenen reist Claire terug naar 1743. Daar komt Claire middenin de strijd tussen de Schotten en de Engelsen. Deze serie is gebaseerd op de boeken geschreven door Diana Gabaldon. De kostuums in deze serie vind ik geweldig. Er komt ook breiwerk in voor en dat inspireerde me om deze makkelijke colshawl Claire te breien.


Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Hoe brei je colshawl Claire:

Neem twee bollen tweed van Zeeman en breinaalden 12. Je breit de shawl dubbeldraads. Zet 30 steken op en brei alleen maar rechte steken met een dubbele draad. Brei de twee bollen op, dat zijn ongeveer 46 toeren. Hecht de 30 steken af en naai het begin en eind met een stopnaald aan elkaar vast. Naai er nog een etiketje op en de colshawl Claire heb je in een avondje af!

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


5.943 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page