google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

XXL shawl/sjaal handmade by juf Sas met gratis breipatroon


Naast het haken, vind ik breien ook leuk. In plaats van 1 naald, twee naalden in je handen. De XXL bollen wol van de Action vroegen om een groot nieuw project. Dus de grote houten breinaalden 12 uit de kast gepakt en in plaats van één bol (waar ik al een keer een kol mee heb gehaakt) twee bollen voor deze shawl gebruikt. Door de dikke wol en de grote naalden, breit het erg prettig en is de shawl snel klaar. Een mooi project ook als je nog nooit hebt gebreid en het graag wil leren.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas.Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Voor de shawl heb je nodig:

  • 2 grote XXL bollen van Action (ik heb de mooie kleur denim blue gebruikt)

  • Breinaalden 12

  • een grote haaknaald voor de franjes

  • een stopnaald om de draadjes af te hechten

Hoe brei je de shawl?

Zet 30 steken op, brei de shawl met alleen rechte steken tot 1 bol op is. Bij start met tweede bol, knip je eerst 60 keer (beide kanten 30) 60 cm af voor de franjes, de rest van de bol brei je op. Als de wol op is, hecht je 30 steken af. Dan haak je de franjes er aan (aan beide kanten 30, dubbel dus franjes worden 30 cm lang) en klaar is de lange warme shawl.

Veel breiplezier met deze XXL shawl.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


6.603 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page