google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Colshawl Blues handmade by juf Sas met gratis haakpatroon


Een simpele kol met wol van de Action. Eén bol is één kol. De bol kost €4,45 dus best een goedkope kol. De wol kriebelt niet, draagt prima en is heerlijk warm. Eigenlijk haak je deze kol alleen met losse steken. In mijn tweede vlog leg ik uit hoe je de kol haakt. Omdat ik deze kol met dikke wol en haaknaald 10 heb gehaakt, heb ik ervoor gekozen om de kol maar 1 keer om te slaan. Je bepaalt dus zelf hoe lang je kol (je ketting met losse steken) wordt.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig:

  • 1 bol wol van de Action

  • 1 grote stopnaald om 2 draadjes af te werken

  • 1 haaknaald 10


Hoe maak je de colshawl Blues:

Start met een ketting met losse steken, bepaal zelf hoe lang je de kol wilt hebben. Ik heb 120 lossen opgezet. Je start met 5 lossen, sla de eerste losse over, *haak in de tweede losse 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse, sla een losse over,* *herhaal dit tot het eind van je ketting.

Tweede rij: Haak bij de tweede rij gewoon door met de steek, je draait je werk niet. *Steek in tussen de draad en de gehaakte lossen. Haak 2 lossen, haal de twee lussen door en haak een losse,* herhaal dit *

Haak door tot je wol op is. In de nieuwe vlog wordt de stoere maar simpele steek uitgelegd. Veel succes!

Mijn eerste blog was behoorlijk knullig, alle begin is moeilijk dus een jaar later deze kol nog een keer gehaakt en een nieuwe blog gemaakt. Nu iets duidelijker uitgelegd.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.


Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.


17.659 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page