• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekentip Zon, zesde deel van De zeven zussen geschreven door Lucinda Riley


En ook deze dikke pil, het zesde deel van de serie 'De zeven zussen' heb ik uitgelezen. Het werd vaak nachtwerk, eenmaal in het verhaal kan je het boek moeilijk wegleggen en tranen met tuiten bij het eind. Het zesde deel gaat over de jongste dochter Electra.


Verhaal:

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?


Het was fijn om toch weer in het begin een soort herhaling te lezen. Boek 5 heb ik in de zomer van 2019 gelezen dus even opfrissen was handig. Hoe ging het ook alweer, wat was er gebeurd met de andere zussen. Dit wordt tussendoor in Zon verteld. Electra is topmodel en om zich staande te houden drinkt ze veel alcohol en snuift ze cocaïne en slikt ze pillen. Ze is eigenlijk heel boos over de dood van haar vader. Ook heeft haar vriend haar verlaten. Ze heeft weinig tot geen contact met haar familie en staat er eigenlijk alleen voor. Dit breekt haar op en zorgt voor een dieptepunt. Een brief en een ontmoeting met haar echte grootmoeder doet haar beseffen dat ze verslaafd is. Ze gaat naar een afkickkliniek. Haar grootmoeder vertelt haar het verhaal van haar moeder Cecily en zo ontdekt Electra haar roots. Door de ommezwaai in haar leven beseft ze wat wel waardevol voor haar is en welke mensen haar dierbaar zijn. Ze durft een stem te zijn om levens te veranderen.


Inspiratie De zeven zussen:

De boeken van de zeven zussen geschreven door Lucinda Riley zijn losjes gebaseerd op de mythe van de Zeven zusters van de Plejaden, die de bijzondere namen van de zusjes verklaart. Na de plotselinge dood van hun vader komen de zes zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt (anagram voor Atlas, de vader van de Plejaden) geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst.


Ik werd in de verhalen van de zes zussen gezogen en vond het heerlijk om mee te leven met hun zoektocht naar hun afkomst. Ik vind het knap hoe Lucinda Riley haar verhalen opbouwt. Ze gebruikt bijna in al haar boeken dezelfde methodiek. Je volgt een paar verhaallijnen van heden en verleden en die komen aan het eind bij elkaar.

Waar gaan de andere boeken over:


Boek 1 De zeven zussen:

Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs.


Boek 2 Storm:

Het tweede deel* van zeven boeken beschrijft het leven van Ally. Ally is de "leider' van de zusjes en een getalenteerd zeilster die een relatie heeft met de Amerikaan Theo. Volgens de wilsbeschikking van haar vader moet zij naar Oslo om meer te weten te komen over haar achtergrond. Zij ontdekt dat zij verbonden is met een onbekende zangeres, Anna Landvik, die in 1876 leefde en als eerste het stuk 'Peer Gynt' van Grieg opvoerde.


Boek 3 Schaduw:

Het derde boek gaat over de zus Star. Ook zij heeft net als haar zussen, de opdracht gekregen op zoek te gaan naar haar afkomst. Er is alleen één ding dat haar tegenhoudt: haar zusje CeCe, waar ze alles mee deelt. Als ze uiteindelijk haar zoektocht begint, gaat een nieuwe wereld voor haar open. Star ontdekt het bestaan van Flore MacNichol, een onafhankelijke, geëmancipeerde vrouw die honderd jaar geleden leefde en die na haar jeugd op het Engelse platteland naar het bruisende Londen vertrok. Ze maakte daar kennis met nieuwe idealen en tradities en vond de ruimte om haar identiteit te ontplooien.


Boek 4 Parel:

Dit boek gaat over de zoektocht van Cece. CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens echt bij hoorde. Nu haar zusje Star, met wie ze altijd heel close was, een nieuw leven opbouwt, voelt ze zich helemaal alleen. Wanhopig verlaat CeCe Londen in een poging haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en de naam van een vrouw die honderd jaar eerder in Australië leefde. Via de prachtige stranden van het Thaise Krabi reist CeCe naar de ruwe vlaktes van Australië.


Boek 5 Maan:

Na de dood van haar vader vertrekt Tiggy D'Aplièse naar de afgelegen bossen van Schotland om daar te doen wat ze het liefste doet: werken met dieren. Ze komt terecht op het landgoed van de intrigerende maar moeilijk te doorgronden Charlie Kinnaird. Op het landgoed leert Tiggy de oude Chilly kennen, die haar vertelt dat ze een speciale gave heeft en dat het lot bepaald heeft dat hij haar op het pad van haar verleden zal brengen. Hij stuurt haar naar het Spaanse Granada om daar het spoor van de zigeunergemeenschap van Sacromonte te volgen. Wat is haar connectie met de fenomenale flamencodanseres La Candela?

Dus wil je je onderdompelen in mooie verhalen over sterke vrouwen, begin dan vooral aan de zeven zussen. Wel een waarschuwing het zijn dikke pillen, echte pageturners waarin je blijft lezen.