• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Boekquote uit 'Zondagskind' geschreven door Judith Visser


De afgelopen tijd veel boeken gelezen en geluisterd dus het wordt tijd voor een aantal boekentips van juf Sas. Het boek zondagskind is zo'n boekentip, eigenlijk vind ik dat elke leerkracht/leraar dit boek moet lezen. Judith Visser heeft zelf het syndroom van Asperger, waardoor dit boek deels autobiografisch is. Judith kan beeldend schrijven, je ziet de situaties voor je, veel details en gevoelens en je groeit mee met het meisje Jasmijn. Schrijnend om vanuit haar verhaal te lezen hoe onderschat haar intelligentie wordt door haar beperking. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en hem al aanbevolen aan diverse mensen.

Hoe kwam ik er toe om het boek zondagskind te lezen, ik zag het interview bij Jeroen Pauw met Judith en was meteen geïnteresseerd in dit boek. Bekijk hier het interview.

Waar gaat het boek over:

Jasmijn Vink praat niet. Wel met haar hond. En met Elvis. Die zeggen namelijk niets terug en dat is fijn. Dan hoeft zij zich niet af te vragen wat er bedoeld wordt. Of na te denken over wat ze moet antwoorden. Hoe kan het dat anderen wel weten hoe ze zich moeten gedragen? Dat mensen zich kunnen afsluiten voor de voortdurende stroom van prikkels, die er bij haar voor zorgt dat haar hoofd implodeert? Met vallen en opkrabbelen leert Jasmijn hoe ze zich in sociale situaties staande kan houden. Zondagskind vertelt het verhaal van een jong meisje dat opgroeit in de jaren tachtig en negentig, een tijd waarin weinig bekend was over autisme. Jasmijn bewandelt haar eigen, hobbelige pad en leert bij elk obstakel zichzelf en de wereld waarin ze leeft beter begrijpen. Zondagskind neemt de lezer mee in de belevingswereld van iemand met asperger.

Meer boekentips van juf Sas

#boekquote #quote #boek #leesplezier #bibliotheek #Boekquote #boekentip #tip #tipvanjufSas #lezen #boeklezen #wijsheden #anderszijn #boekentipvanjufSas #schrijfster #ontroerend #Asperger #autisme #zondagskind #JudithVisser #zondagskindgeschrevendoorJudithVisser #boekquoteuitzondagskind #opgroeienmeteenstoornis #opgroeienmeteenbeperking #boekoverautisme #levenmetautisme