• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Gehaakte XMAS slinger handmade by Greet met gratis patroon van juf Sas


Greet lief heeft de XMAS slinger gehaakt. Deze slinger heb ik vorig jaar ontworpen en helaas hij zit ingepakt en ligt in de opslag dus ik kan hem dit jaar niet ophangen. Des te leuker is het dan als je een foto krijgt van jouw ontworpen XMAS slinger. Bedankt Greet en alvast een heerlijke kerst toegewenst!

Voor deze XMAS slinger heb ik zwart, gebroken wit en crème katoen van Zeeman gebruikt. Wil je hem zelf nog maken voor de kerst, hier onder het gratis patroon.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze XMAS slinger:

-3 verschillende kleuren katoen voor de vlaggetjes (ik heb zwart, gebroken wit en crème katoen van Zeeman gebruikt)

-haaknaald 4

-5 zilveren sterretjes (bedels gekocht bij de Action)

-grote stopnaald

-5 belletjes, gekocht van Action

-20 houten kralen van kralenketting van Action

-touw voor de slinger

-schaar

Ik heb de letters en het hert uitgetekend in Stitch Fiddle.

Hoe haak je de slinger:

Bij elke toer haak je een haak losse en draai je je haakwerk.

Start met 19 lossen met gebroken wit, Toer 1 t/m 3 met gebroken wit, haak 1 keerlosse, haak 19 vasten Toer 4 t/m 19: Nu ga je de letters of hert met zwart inhaken. Tip: Als ik de letters of hert inhaak, dan neem ik de draad van het kleur vlaggetje mee bij het haken. Zo hoef ik niet steeds aan te hechten met verschillende draden. Toer 22: Haak 1 keerlosse, *haak 1 vaste, 1 losse* en dat herhaal dit nog 8 keer en eindig met een vaste.

Tip: start met een lange draad, daar kan je straks meteen de kralen en het sterretje of belletje aan vast maken.

Hoe maak je de slinger:

Haak met crème katoen een rand vasten om de vlaggetjes. Elk vlaggetje heb ik afgewerkt met 4 houten kralen, 2 aan iedere kant, een sterretjesbedel en een belletje. Ik heb ze vast gezet met de begindraad en meteen afgewerkt. Rijg de 5 vlaggetjes aan de touw en je XMAS slinger is af.

Prima dat je dit patroon gebruikt, graag zelfs. Ik zou het leuk vinden als je mij als tegenprestatie voor het gratis patroon een foto van het eindresultaat mailt en op website/social media doorlinkt naar www.jufsas.com.

Vragen

Veel succes! Er is een speciale juf Sas facebook haak-en breigroep waar je je vragen in kunt stellen en mocht echt nog vragen hebben via contact op de site kan je me ook altijd bereiken. Ik pas alleen geen patronen aan, kan je geen advies geven over wol en haak niet op verzoek.

Klik hier voor meer gratis patronen van juf Sas

#feestje #party #freepattern #gratispatroon #slinger #gehaakteslinger #ooktebestellen #bestelling #bestellen #opmaatgemaakt #gehaakt #haken #haakwerk #DIY #handmade #handmadebyjufSas #tipvanjufSas #virka #crochet #crocheting #häckeln #hekel #haaknaald4 #kralenketting #bedel #duurzaam #eenlevenlangmee #uitleg #katoenvanZeeman #softkatoenAction #hert #letterXhaken #letterMhaken #letterShaken #letterAhaken #sterretjes #bedelsterretje #XMAS #kerstslinger #christmascrocheting #christmasdecoration #merrychristmas #kerstfeest #kerstmetjufSas #ActionNederland #lettersinhaken #feestslinger #gehaakteXMASslinger #DIYcrocheting #slingervoorfeestdagen #scandistyle #zwartwit #scandinavianinterior #scandinavisch #scandinavischwonen #ilovechristmas #hakeniship #hakenisleuk #tevredenklant #httpshaakinformatienl #haakinformatie #Instagram #GreetLief #gehaaktekerstslinger #XMASslingerhaakpatroon #gratishaakpatroon