google.com, pub-4822511269067515, DIRECT, f08c47fec0942fa0
top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • Foto van schrijverjuf Sas

Verhuizen, op tijd beginnen, veel ontspullen en opruimen


We zijn erg van de planning, op tijd beginnen is het halve werk. Ons huis is verkocht (onder voorbehoud) en waarschijnlijk zullen we per 1 mei een tijdelijk (huur)huis gaan bewonen tot ons nieuwe huis klaar is. Dit houdt in dat we een lijst hebben gemaakt van wat we mee willen nemen en wat niet. Ons nieuwe huis wordt vrij strak en gezellig modern dat betekent dat we afscheid hebben genomen van onze grote grenen antieke kast en grote donkere hoekbank.

De kast is naar een oud boerderijtje gegaan in Noord-Holland waar de nieuwe eigenaren er heel blij mee zijn. Onze bank heeft een tweede leven gekregen in Zaandam bij hele aardige mensen.

Gelukkige konden wij een kleinere lichtere super leuke bank van vrienden overnemen en door een beetje te restylen hebben we ineens een hele nieuwe woonkamer voor een aantal maanden. Het voelt als een soort VT wonen spelen in je eigen huis. Zaterdag zag ik op de Bergse Marktplaats een koeienhuid te koop en dat ben ik in Roosendaal gaan halen. Het staat super leuk, wat een ruimte en een rust straalt het geheel nu uit. De olijfboompjes uit de tuin die we mee nemen, heb ik in potten gedaan en binnen gehaald. Leuk is dat we op deze manier ook meer ideeën krijgen hoe we straks ons nieuwe huis willen gaan inrichten. De nieuwe keuken is inmiddels uitgezocht, super blij mee. Verder is het veel uitzoeken, veel opruimen en weggooien á la Marie Kondo.

De KonMari methode bestaat uit twee stappen, weggooien en opbergen. ‘Does it spark joy?’ (in Nederlands ook wel vertaald als ‘geeft mij dit een blij gevoel?’) is de eerste vraag die je jezelf stelt bij alles wat er in je huis staat. Zo ja, dan mag je het houden, mits je het netjes opruimt natuurlijk, zo nee, meteen weggooien. Wees streng voor jezelf, deze eerste stap helpt alleen als je de vraag eerlijk beantwoordt.

Spullen die we al heel lang niet nodig hebben gehad en in een la of kast zijn beland waar je dan niks meer mee doet gaat nu weg. Heerlijk vind ik het, sommige mensen zien tegen een verhuizing op maar soms is grote schoonmaak van je huis iets om heel gelukkig van te worden. Herinneringen van wat is geweest maar ook afscheid nemen en weer doorgaan. Ontspullen en de spullen die je houdt, houd je omdat je er heel gelukkig van wordt. Opruimen, ontspullen en misschien wel verhuizen, Ik kan het iedereen aanraden!

#verkoop #huis #tweeondereenkap #Tholen #eilandTholen #Zeeland #centraalgelegen #filmpje #natuur #rust #voorproefje #Leunis #makelaarLeunisTholen #heerlijkhuis #fotos #brochure #huisinverkoop #Zen #rustenruimte #KonMari #MarieKondo #ontspullen #opruimen #opgeruimd #optijdbeginnen #planning

179 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page