• Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Twitter
  • juf Sas

Work in progress shawl Printemps handmade by juf Sas


Ik ben een fan van wol Julia van de Zeeman maar een shawl met alleen maar Julia heb ik al eerder gemaakt dus een combi van bolletjes katoen met groen/grijstinten vond ik een mooie combi voor een shawl. De granny's van shawl Sunshine zijn me goed bevallen dus een nieuwe Granny ontworpen, één met een soort Margriet bloemachtig motief, leuk voor de lente. In totaal ben ik 20 verschillende kleurencombinaties granny's aan het haken voor shawl Printemps. Hoe de nieuwe shawl precies wordt, houd ik nog even geheim. Dat wordt weer een apart blog van het eindresultaat. Nu wel alvast het patroon van de gehaakte granny square.

Steun juf Sas

Ben je blij met dit gratis patroon, steun dan Juf Sas. Mijn patronen bied ik gratis aan, dat wil ik ook zo houden. Het is ook zo'n gedoe om voor een paar euro een patroon te verkopen. Mocht je juf Sas toch een kopje koffie gunnen kun je een donatie doen met een zelf gekozen bedrag. Super bedankt alvast, alle kleine beetjes helpen!

Wat heb je nodig voor deze shawl Printemps:

-Verschillende tinten van wol Julia van Zeeman

-6 tinten groen/grijs katoen (ik heb bolletjes van Kruidvat gebruikt)

-haaknaald 6

-grote stopnaald

-schaar

-etiket

Gebruikte steken:

-lossen

-halve stokjes

-stokjes -popcorn van vier samen gehaakte stokjes Hoe haak je de bloem Granny:

Toer 1 van katoen:

Maak een magische ring, haak in de magische ring 3 lossen (eerste stokjes) en 11 stokjes, sluit met een halve vaste (totaal 12 stokjes)

Toer 2 van wol Julia:

Haak 3 lossen, haak 3 stokjes zonder door te halen, haal in de laatste steek de 3 stokjes in 1 keer door, haak 2 lossen, *haak 4 stokjes zonder door te halen, haal in de laatste steek de 4 stokjes in 1 keer door, haak 2 lossen*, herhaal nog 10 keer en sluit met een halve vaste (totaal 12 popcorn met daartussen 2 lossen)

Toer 3 van katoen:

Haak 3 lossen, haak 2 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende lossen (eerste hoek), *haak 3 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes om de onderliggende lossen, haak 3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes om de onderliggende lossen (tweede hoek)* *herhaal nog 2 keer, eindig met 3 stokjes en maak vast met een halve vaste